Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συναντήθηκε ο νέος Ελληνας πρέσβης

Loading...


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, είχε συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο περιβάλλον στο γραφείο του Μακαριωτάτου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου καλωσόρισε στο νησί τον φιλοξενούμενο Πρέσβη, στον οποίο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

Πέρα από τον φιλοφρονητικό χαρακτήρα της συνάντησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και ο κ. Ηλίας αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για το Εθνικό πρόβλημα, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στις καλές σχέσεις και καλής συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας.

Η συνάντηση με τον Πρέσβη ολοκληρώθηκε με γεύμα και επίδοση απο μέρους του Μακαριωτάτου, ως δώρο ευλογία το ψηφιδωτό της συνάντησης των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο, ο οποίος πρώτος Ρωμαίος επίσημος βαπτίστηκε Χριστιανός.

Στη συνάντηση και το γεύμα παρακάθησαν ο κ. Δημήτριος Σκάρος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσορίας κ. Γρηγόριος.Ετικέτες