Λαμπρό συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ισπανίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία του Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.Χρυσοστόμου και πλήθος κόσμου εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.Πολυκάρπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Κυρηνείας: «Ευρισκόμενος δι’ ολιγοήμερον επίσκεψιν εις Ισπανίαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος μετέσχεν των εορτασμών επί τη Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, καθ’ ην ημέραν άγει τα ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος. Τον Πανιερώτατον συνοδεύουν ο πρωτοσυγκελεύων της Ι. Μ. Κυρηνείας πρωτ. Δημήτριος Κούτσιος και εκ της Γραμματείας ο κ. Μάριος Λαππάς.

Το εσπέρας του Σαββάτου 21ης Φεβρουαρίου ε.ε. ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν των Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου Μαδρίτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου. Την επαύριον, Κυριακήν 22αν Φεβρουαρίου, ετελέσθη δισαρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του τε Σεβαμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου. Συνελειτούργησαν οι κληρικοί του Καθεδρικού Ναού μετά του π. Δημητρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας. Μετά το Κοινωνικόν ανεγνώσθη ισπανιστί ο Κατηχητήριος Λόγος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Προ του «Δι’ ευχών» εγένετο προσφώνησις υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου, ως ακολούθως:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Κυρηνείας κύριε Χρυσόστομε! Σας ευχαριστούμε που υποβληθήκατε στον μεγάλο κόπο να ΄ρθείτε από την Κύπρο στην Ισπανία, από ένα μαρτυρικό χώρο, αυτόν της Μέσης Ανατολής, από μια Πατρίδα δοκιμαζόμενη. Ο Θεός να σας στηρίζει εσάς και την μαρτυρικήν Επαρχία σας, την ιστορικήν Μητρόπολιν Κυρηνείας.

Αυτό εδώ είναι το ποίμνιό μας, πολυεθνικό. Η Ορθοδοξία όμως δεν είναι εθνική αλλά Οικουμενική, καθολική και Αποστολική. Όπως ακούσατε στον κατηχητήριο Λόγο του Πατριάρχου μας, για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, όλοι μας θα αγωνιστούμε αυτήν την περίοδο, θα τρέξουμε όπως οι αθλητές Ολυμπιονίκες στο στάδιο και θα πάρουμε το χρυσό μετάλλιο, το έπαθλο της νίκης, το στεφάνι της δόξης της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Καί πάλιν σας ευχαριστούμεν Σεβασμιώτατε για την εδώ παρουσία σας. Μας είστε αγαπητός εν Χριστώ αδελφός!»

Ακολούθως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος ηυχαρίστησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ισπανίας κ. Πολύκαρπον διά τους θερμούς του λόγους, ευχηθείς Αυτώ τα εικότα επί τοις ονοματηρίοις αυτού και αντιφώνησεν ως ακολούθως:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα της θεοσώστου Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας κύριε Πολύκαρπε, άξιε Άγιε Ποιμενάρχα της Επαρχίας ταύτης του Οικουμενικού Θρόνου! Μετά πολλής χαράς εορτάζομεν σήμερον την Ιεράν μνήμην του Αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης καθ´ ην άγετε τα ονομαστήριά σας. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική Επαρχία, η οποία παράγει τα ωραία μήλα των Εσπερίδων, όπου βρίσκονται οι Στήλες του Ηρακλέους, και όπου ο Άτλας εβάσταζε επί των ώμων του την υδρόγειον σφαίραν. Εδώ όπου έμελλε να μεταδοθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου της χριστιανικής αγάπης από τις μαθήτριες του Αποστόλου Παύλου. Προσευχηθήκαμε σήμερα όλοι μαζί ως ένα σώμα, ως Εκκλησία για την καλήν σας υγεία, για τους Βασιλείς της χώρας ταύτης, για τον ευσεβή λαό της, το ευλογημένο πολυεθνικό σας ποίμνιο. Σας ευχόμαστε αγαπητοί μου να έχετε την αγάπη του Χριστού μας στις καρδιές σας, που είναι αγάπη θυσίας του ενός για τον άλλον ούτως ώστε να ελκύσουμε την Χάρη του Θεού. Να χαίρεστε τον Μητροπολίτη σας για χρόνια πολλά! Σεβασμιώτατε, τις μέρες που βρισκόμαστε κοντά σας γευόμαστε την πλουσιοπάροχη και αβραμιαία φιλοξενία σας. Γνωρίσαμε τους αξίους συνεργάτας σας, κληρικούς και ιεροψάλτας. Εμείς ταπεινά σας φέραμε ένα μικρό δώρο, ένα μπαστούνι για να στηρίζεστε, να στηρίζεστε και να ακουμπάτε στην αγάπη μας. Να μεταφέρετε Σεβασμιώτατε τις ταπεινές μας ευχές και τα προσκυνήματά μας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Είησαν τα έτη σας πολλά Σεβασμιώτατε!».

Ως ενθύμιον ο Πανιερώτατος εδώρισεν εις τον Άγιον Ισπανίας μικρήν ποιμαντορικήν ράβδον. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας κ. Πολύκαρπος εδέχθη τας ευχάς του πολυπληθούς πολυεθνικού εκκλησιάσματος».

ispanias_kirinias1.jpg
ispanias_kirinias2.jpg
ispanias_kirinias4.jpg


Ετικέτες