Κύπρος: Προς κοινή συνάντηση των πολιτικών και των θρησκευτικών ηγετών

Loading...


Σε κοινή συνάντηση των πολιτικών και των θρησκευτικών ηγετών, προσβλέπει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι θεωρεί ως μέτρο εμπιστοσύνης να δώσουν άδεια οι κατοχικές αρχές για την ανοικοδόμηση όλων των κατεχόμενων θρησκευτικών μνημείων.

Ισως ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, προσβλέπει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, τον Μουφτή των κατεχομένων και τους εκπροσώπους των άλλων θρησκευτικών ομάδων.

Επί τάπητος θα τεθεί αίτημα της Εκκλησίας για επιδιόρθωση όλων των εκκλησιών και μοναστηριών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη να διαθέσει το ποσό που θα απαιτηθεί για να επιδιορθωθούν όλοι οι χριστιανικοί χώροι λατρείας στα κατεχόμενα, εφόσον οι κατοχικές αρχές δώσουν την απαραίτητη άδεια, την οποία ο ίδιος θεωρεί ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Αν μας επιτρέψουν και μπούμε μέσα και τα συντηρήσουμε και πηγαίνουμε και κάνουμε τις λειτουργίες μας όπως κάνουν και εκείνοι πιστεύω ότι θα έχουμε πρόοδο, δήλωσε.

Ευρύτερα για το Κυπριακό, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, ενώ τόνισε πως για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να φύγουν οι έποικοι.

«Εμείς έχουμε απαίτηση να φύγουν, εκείνοι που μπορούν να μείνουν είναι αυτοί που παντρεύτηκαν.Αν οι Τ/Κ και η Τουρκία που έχει το πάνω χέρι θελήσει να τους πάρει πίσω τους έποικους τα πράγματα θα διευκολυνθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι η Εκκλησία θα επαγρυπνεί και θα βρίσκεται κοντά στην Κυβέρνηση, ώστε να συμβάλει στην εξεύρεση μίας λύσης που θα έχει διάρκεια στο χρόνο. Ετικέτες