Η Εκκλησία ανταποκρίθηκε: Πραγματοποιεί στη Λευκωσία ομαδική Βάφτιση άπορων μωρών – Ακολουθούν και άλλες

Loading...


Μια πρωτότυπη ταυτόχρονη βάφτιση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο – εφτά μωρά, εφτά κολυμπήθρες και εφτά ιερείς για την τέλεση του ιερού μυστηρίου, με τις κοινές ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Αιτία της μαζικής βάφτισης, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση που υπάρχει, με αποτέλεσμα κάποιοι γονείς να αδυνατούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους λόγω εξόδων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης είπε πως λόγω της οικονομικής κρίσης πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους γι αυτό η Εκκλησία έχει αναλάβει αυτό το έργο, που είναι και καθήκον της. “Στη Λευκωσία, η πρώτη μαζική βάφτιση θα γίνει την Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη μετέπειτα με άλλα δώδεκα παιδιά. Παρόμοιες βαφτίσεις θα γίνουν και σε άλλες μητροπόλεις”, σημείωσε.

Το πρόβλημα έφερε ενώπιον της Εκκλησίας, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που συντόνισε συναντήσεις των οικογενειών με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος Γιαννάκης Γιαννάκη «ενώπιον του Γραφείου μου εκκρεμούν ακόμη 15 οικογένειες που έχουν πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αν οι οικογένειες αδυνατούν να εξεύρουν αναδόχους, “η Εκκλησία έχει σοβαρούς ανθρώπους στους οποίους μπορεί να τους αναθέσει αυτό το θεάρεστο έργο”.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης ανέφερε ότι στα επτά παιδιά που θα βαφτιστούν την Κυριακή, συμπεριλαμβάνονται δύο που είναι ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρόνων, καθώς κι ένα από την Συρία. Σε τρεις οικογένειες έχουν εξευρεθεί ευκατάστατοι ανάδοχοι, που θα βοηθήσουν και τις οικογένειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

“Η Εκκλησία τους βοήθησε οικονομικά, τους πήραμε τα ρουχαλάκια, τους σταυρούς που θα φορέσουν και θα γίνει δεξίωση μετά το μυστήριο στην Αρχιεπισκοπή”, πρόσθεσε.

Απευθύνει δε έκκληση προς όλους τους γονείς που δεν μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους λόγω χρημάτων, να αποτείνονται προς την Εκκλησία. “Είναι η χαρά μας να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στα παιδιά να ασπαστούν τον Χριστιανισμό”, είπε.

“Η Εκκλησία είναι ανοικτή για όλους όσοι έχουν προβλήματα να απευθυνθούν σε εμάς και θα βοηθήσουμε αυτές τις οικογένειες”, σημείωσε.

Οσον αφορά το μυστήριο την Κυριακή, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης είπε πως θα είναι ταυτόχρονη η βάπτιση. “Θα είναι ο Μακαριότατος, θα είναι και επτά ιερείς. Ο Μακαριότατος θα διαβάσει τις ευχές και θα υπάρχουν επτά κολυμβήθρες με επτά ιερείς. Θα είναι κοινές οι ευχές, μόνο στην ανάδυση-κατάδυση στο νερό θα γίνεται εναλλάξ, ένα παιδί και μετά να ακολουθεί άλλο”.

“Αυτά τα παιδιά θα τα φροντίσουμε. Έχουμε υποτροφίες για να σπουδάσουν, θα τα βοηθήσουμε μέχρι να μεγαλώσουν με τη βοήθεια των αναδόχων”, συμπλήρωσε.Ετικέτες