Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου

Loading...


Μετά την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Μητρόπολης Λεμεσού στην Κύπρο προσκαλεί τους πιστούς στα εγκαίνια (μύρωμα) του νεόδμητου και περικαλλούς προσκυνηματικού Ναού επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου, στην περιοχή Εκάλης (έναντι Τσιρείου σταδίου) στη Λεμεσό.

Την Ιερά Ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει την νύκτα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015 ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος και οι θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κος Νικόλαος και Λήδρας κος Επιφάνειος. Ο πανιερώτατος θα μεταφέρει μαζί του τα τίμια λείψανα τριών Μαρτύρων (Αγίων Ηρακλειδίου, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία θα τοποθετηθούν στις τρις Αγίες Τράπεζες του Ναού, τα οποία θα αφιερωθούν επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά. Η Ιερα Ακολουθία των Εγκαινίων θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 2.00.το πρωί.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 8.00 το βράδυ

Καθημερινά θα τελούνται θείες Λειτουργίες και άλλες ακολουθίες.Ετικέτες