Αρχιεπίσκοπoς Κύπρου: Εκμεταλλεύτηκαν την άνοια του Χρυσoστόμου Α’

Loading...


Το ζήτημα της υπερστελέχωσης των ημικρατικών οργανισμών αλλά και της αρχιεπισκοπής, έθιξε με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των ημικρατικών έχει συμφωνηθεί μεταξύ τρόικας και προηγούμενης κυβέρνησης, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Πρόσθεσε ότι «ήταν απαίτηση της τρόικας και δεν το αποφάσισε  νυν κυβέρνηση αλλά συμφωνήθηκε με την προηγούμενη. Τους ημικρατικούς τους χειριζόταν η εκάστοτε κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι «από άποψη υπαλληλικού προσωπικού, έγιναν μαμούθ και δεν μπορεί εις βάρος του φορολογούμενου να υπάρχουν αχρείαστοι». Αν χρειάζονται 100 πώς μπορεί να υπάρχουν 200 υπάλληλοι, διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε ότι «ακόμα και στην Αρχιεπισκοπή, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την άνοια που είχε ο προηγούμενος αρχιεπίσκοπός».

Δυστυχώς, είπε ο μακαριότατος, στα τελευταία χρόνια της ζωής του τον εγκατέλειψε η μνήμη του με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλάσιοι υπάλληλοι στην Αρχιεπισκοπή από από όσους χρειάζεται η αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι «είμεθα εκκλησία και δεν θα ήθελα να χάσει κανένας τη δουλειά του όμως έχουμε ανθρώπους εδώ που δεν κάνουν τίποτε όμως στο τέλος του μήνα παίρνουν  τον μισθό τους»Ετικέτες