Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για κυπριακό: Καλύτερα διχοτόμηση παρά κακή λύση(ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Κύπρου » Μέρα Μεσημέρι» και στην Αιμιλία Κενεβέζου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμφανίσθηκε απαισιόδοξος όσον αφορά την προδιαγραφόμενη επανέναρξη των συνομιλίων για το Κυπριακό τόνιζοντας ότι προτιμά τη διχοτόμηση της Κύπρου παρά μια κακή λύση.

«Την Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Διχοτομημένη; Aν θα την κάνουμε 40 κομμάτια αύριο ας είναι σε δύο. Να μην πάμε σε κάτι χειρότερο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας του Τράχωνα τόνισε πως δεν έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του και αποκάλυψε πως η Αρχιεπισκοπή έχει υποβάλει παρόμοιο αίτημα και σε άλλες τέσσερεις ενορίες καθώς είχε ανάγκη τα χρήματα. Και πρόσθεσε πως επικοινώνησε και με τον Μουφτή στα κατεχόμενα για αναστήλωση του ναού της Παναγία του Τράχωνα.

«Θέτω ευθέως στο Μουφτή όλοι οι ναοί μας να αναστηλωθούν και μάλιστα τα έξοδα θα τα κάνει η Αρχιεπισκοπή. Φθάνει να μας δώσουν την άδεια εμείς είμαστε έτοιμοι και το ξέρουν και αυτοί», επισήμανε.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η Εκκλησία θα συνεχίσει να τοποθετείται τόσο για το Κυπριακό όσο και για τις οικονομικές εξελίξεις του τόπου.  

 

 

 

 

 

Νωρίτερα

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ για την κρίση που δημιουργήθηκε από την Παναγία του Τράχωνα.

Σε ερώτηση της Αιμιλίας Κενεβέζου, για το αν έγιναν λάθη στο χειρισμό της κατάστασης, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «όχι γιατί ίσως δεν γνωρίζετε ότι είχαμε κάποια οικονομική δυσκολία, κάλεσα και άλλες τέσσερις ενορίες που οι Επίτροποι είναι εκλελεγμένοι στις ενορίες, στο ξωκλήσι η Επιτροπή διορίζεται από τον Αρχιεπίσκοπο».

Ο Μακαριώτατος άφησε αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες από την προηγούμενη Επιτροπή της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα.

«Τα χρήματα δεν ήταν δικά τους, τα χρήματα είναι του λαού» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε επίσης για οικονομικά και εθνικά ζητήματα.  Ετικέτες