Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Στόχος της Άγκυρας η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου

Loading...


 Την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα καταφέρει να φέρει σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο επεσήμανε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει στόχο τη δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο. «Στόχος της Άγκυρας», πρόσθεσε, «είναι και η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η λύση θα πρέπει να προνοεί την αποχώρηση των εποίκων, με εξαίρεση όσους έχουν συνάψει γάμο με Κυπρίους.

Ο Μακαριότατος επέκρινε τις ηγεσίες των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται την ουσία του κυπριακού προβλήματος. Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί και ότι θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες. Επεσήμανε πως η Εκκλησία δεν έχει υστερήσει ούτε φέτος στο φιλανθρωπικό της έργο, παρά το ότι αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι προϋπολογισμοί ήταν ελλειμματικοί, ως εκ τούτου η Αρχιεπισκοπή προχώρησε στην πώληση ακίνητης περιουσίας. Επίσης, τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε να προχωρήσει στην αποπληρωμή του συνολικού της χρέους προς τις τράπεζες, παραχωρώντας γη συνολικής έκτασης διακοσίων σκαλών. Στο πλαίσιο των επενδύσεων της Αρχιεπισκοπής είπε, μελετάται και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Ετικέτες