Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Είπα στον κ. Μπάιντεν τις απόψεις της Εκκλησίας

Loading...


Λευκωσία: Για το Κυπριακό, αλλά κυρίως για θέματα που αφορούν θρησκευτικές ελευθερίες συζήτησαν σήμερα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Αρχιεπίσκοπος και οι άλλοι τέσσερις θρησκευτικοί ηγέτες άλλων θρησκειών στο νησί.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε πέραν της μιας ώρας, ο κ. Μπάιντεν αναχώρησε για το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Δηλώσεις, ωστόσο, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, λέγοντας ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος άκουσε τις απόψεις όλων των θρησκευτικών ηγετών, ενώ ο ίδιος είπε και τις δικές του απόψεις, με τις οποίες συμφώνησαν οι «5».

«Ακούσαμε όσα μας είπε και του απαντήσαμε ότι «αυτό είναι και το θέλημα του θεού και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και εμείς, ώστε όλοι να μπορούν να χαίρονται την θρησκευτική και πολιτιστική τους κληρονομιά σε ολόκληρο το νησί»».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μπάιντεν στην Αρχιεπισκοπή ο κ.Χρυσόστομος ζήτησε και είχε κατ’ιδίαν συνάντηση, κατά την οποία του παρέθεσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου σε ότι αφορά το εθνικό θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στον κ. Μπάιντεν ότι το ζητούμενο είναι η λύση που θα δοθεί να μην είναι ετεροβαρής, αλλά όσο το δυνατό δίκσιη για τον λαό της Κύπρου.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος του απάντησε λέγοντας ότι με δεδομένη την τουρκική στάση, ο δρόμος για λύση του Κυπριακού δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά θα προσπαθήσει για τη σωστή κατεύθυνση.


 Ετικέτες