Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Πιτσιλλίδη: Να ταπεινωθεί και να ζητήσει έλεος

Loading...


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποδεχθεί έφεση από τον θεολόγο Ανδρέα Πιτσιλλίδη για την ποινή του αφορισμού που του επέβαλε η πενταμελής επιτροπή της Ιεράς Συνόδου. 

 Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ασχοληθεί με εφέσεις. Ο κ. Πιτσιλλίδης, ανέφερε ο Μακαριότατος, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αφορισμός και θα πρέπει να ταπεινωθεί και να ζητήσει το έλεος της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι η Εκκλησία είναι ένα θεραπευτήριο και προσπαθεί να προστατεύσει το ποίμνιό της. «Ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης είπε πράγματα αντίθετα προς τη χριστιανική διδασκαλία, η Εκκλησία τον κάλεσε για να τον βοηθήσει και αυτός συμπεριφέρθηκε εγωιστικά», ανέφερε ο Μακαριότατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι η Εκκλησίας έχει ανοικτές τις αγκάλες της και αν ο κ. Πιτσιλλίδης μετανοήσει θα τον βοηθήσει και θα τον δεχθεί με αγάπη. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες έφεση αναμένεται να ασκήσει ο κ. Πιτσιλλίδης σήμερα το απόγευμα κατά της απόφασης της Συνοδικής Επιτροπής, ενώ θα ζητήσει τα πρακτικά μέσω δικηγόρου και θα ζητήσει όπως είπε να αποκατασταθεί το καλό του όνομα. Ετικέτες