Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: «H σύγχυση κι ο πανικός δεν βοηθούν το Έθνος»

Loading...


Του Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ κυκκώτη
Βρίσκομαι στην Αθήνα για μια μέρα και είμαι έτοιμος να δακρύσω από τον πανικό και τη σύγχυση  που επιτρέψαμε να κυριαρχήσει ανάμεσα στο Λαό μας, περπάτησα μάλιστα προς το Σύνταγμα και ήμουνα εκεί που εσυνέβει ο ατυχής θάνατος του μακαριστού αδελφού μας.
Πρέπει να κυριαρχήσει η σύνεση, ο προγραμματισμός, η απομονωση των απατεώνων, η τιμιότητα και η εργατικοτητα κι ολα θα πάνε καλά.

Οι πολιτικοί αρχηγοι που δεν έχουν συνηδητοποιήσει την εθνική τους ευθύνη να προστατέψουν την ενότητα του Λαού μας παιζουν με τη φωτιά για το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς εχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες περισσότερες από εκείνες που αντιμετώπισε ο Οδυσσέας μέχρι να επιστρέψει από την τροια στην Ιθάκη και για να τα καταφέρει πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας, όχι μόνο ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, αλλά όλοι οι Πολιτικοί αρχηγοί και μάλιστα ο Λαος για το καλό της Ελλάδας μας. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Πριν να ταξιδέψω από το Χαράρε για περισσότερες από πέντε ημέρες δεν μπορούσα να κάνω ένα μπάνιο, ούτε να χρησιμοποιησουμε τη τουαλέτα γιατί δεν είχαμε νερό και ρεύμα. Εδώ τα έχουμε όλα, δόξασοι ο Θεός. Όταν κτυπηθεί η διαφθορά (οι κλοπές με πρώτη την κλοποφορολογία που οι κλέφτες την λενε φοροδιαφυγή), η σπατάλη του κράτους κι η ακρίβια της αγορας (ακόμη μια μορφή κλοπής να κλέβουμε ο ένας τον άλλον), τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Ταυτόχρονα να δοθούν σε σοβαρούς και τίμιους ανθρώπους χαμηλότοκα δάνεια με εγγυήσεις στο 1% για να αρχίσουμε την παραγωγή σε τομείς που δίνουμε τεράστια κονδύλια για εισαγωγές όπως τυριά και κοτόπουλα για να δημιουργηθουν νεες θέσεις εργασίας.

θέλουμε λοιπόν περισσότερη τιμιότητα και λίγη περισσότερη εργατικότητα. δυστυχώς για 36 χρόνια από το 1974 ζούσαμε με ένα κάλπικο νομισμα που στην μια του όψη λένε ήταν το πασόκ και στην άλλη όψη η νεα δημοκρατία.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια το Κράτος έδινε παράνομα βοηθήματα με διεφθαρμένες διαδικασίες σε εκατόν χιλιάδες άτομα (μερικοί δήθεν τυφλοί που οδηγούσαν όμως καινούργια αφορολόγητα αυτοκίνητα  που οδηγούσαν οι ίδιοι για να παίρνουν το επίδομα τους και μερικοί άλλοι για χρόνια έπαιρναν επιδόματα νεκρών ανθρώπων). Το ποσόν αυτό ετησίως είναι γύρω στα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ, για 36 χρόνια σημαίνει ότι εκλάπησαν από το δημόσιο 18 δισεκατομμύρια. 

Μερικοί αγόραζαν υποβρύχια στη διπλάσια τιμή και τα μισά τα έκλεβαν, μερικοί πωλούσαν σε ευσεβείς αθώους ανθρώπους δημόσια γη για ένα εκατομμύριο και μετά την αγόραζαν ξανά από τους ίδιους εκατόν χιλιάδες ευρω παραπάνω για να τους βοηθήσουν δήθεν κι οι φιλάνθρωποι αυτοί απατεώνες  την πουλούσαν όση κι η πραγματική της αξία δηλαδή εκατόν εκατομμύρια (κλέβανε δηλαδή  κάθε φορά το δημόσιο 98,900,000 ευρώ κι ανακατέψανε και μοναστήρια).

Από τους εβραίους προήλθεν κι ο χριστός που μας έσωσεν κι αυτοί όμως που τον σταύρωσαν. στο παρόν στάδιον δεν έχουμε και πολλές επιλογές. για τη σωτηρία του Έθνους τα υγιεί στοιχεία αυτών των πολιτικών δυνάμεων μαζί με άλλες υγιείς δυνάμεις όπως η πολιτική φωνή του κ. Κουβέλη μας δίνουν ελπίδες να ανεβάσουμε την χώρα μας εκεί που της αξίζει. όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού που θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή.

Οι αθεοφοβοι και θεοπαίκτες πολιτικοί και μερικοί μη σοβαροι και λαοπλάνοι δημοσιογράφοι που παίζουν με το δράμα του λαού μας να σταματήσουν να λένε συνέχεια «σε μια οικονομία που καταρρέει». τους ακούω εκεί στην αφρική στο σάτελαϊτ της ΝΕΤ και δακρύζει η ψυχή μου. εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους απόδημους μας να καταθέσουν από δέκα χιλιαδες ευρω στις τράπεζες στην Ελλάδα για να υπάρχουν λεφτά να επενδυθούν στην ανάπτυξη με χαμηλοτοκα δάνεια (μπορούν να μαζευτούν εκατόν δισεκατομμύρια για να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία παραγωγικών μονάδων σε προϊόντα που εισάγουμε, το θέμα είναι να τα δανείσουμε σε τίμιους και όχι σε κλέφτες και απατεώνες, με τις απαραίτηες εγγυήσεις και τότε δεν θα έχουμε ανάγκη τα εγγόνια του Χίτλερ να μας βοηθήσουν) .

Έλληνες ξυπνήστε, μόνοι μας θα σώσουμε τους εαυτούς μας. οι ξένοι μας πωλούν και μας γοράζουν ανάλογα με τα συμφέροντα τους, δεν αγαπούν τα παιδιά μας.

Ο ρόλος της Εκκλησίας να προστατέψει την ενότητα του Λαού μας και την κοινή δράση για Εθνική σωτηρία είναι υψίστης σημασίας. Αυτό έκανε άλλωστε στις δύσκολες ιστορικές στιγμές της πορείας του Έθνους.

*****
Οι παραπάνω απόψεις είναι προσωπικές και δεν διεκδικούν το αλάθητον, αλλά τον γόνιμο προβληματισμό διά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης του Έθνους και την Εθνική Ενότητα.tilegrafima.gr