Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: Σχόλιο για τις συνεχείς συκοφαντίες σε βάρος του Αγίου Γέροντα Αμερικής κ. Δημητρίου

του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ
Toν Γέροντα άγιο Αμερικής κ. Δημήτριο το σεβώμαστε και τον αγαπούμε όλοι μας, συνενώνει με τη σύνεση του ολόκληρη την Ορθοδοξία και είμαστε ευγνώμονες στον Παναγιώτατον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την επιλογή του και τη πρόταση του στην Αγία Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε εποχές δύσκολες να εκλεγεί παμψηφεί και να ποιμάνει με πολύ αγάπη και ποιμαντική φροντίδα μεγάλες κρίσεις της τοπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ…

.. όπως ακριβώς έκανε πάλι ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης με πολύ σοφία και τη Πρόνοια του Θεού που πρότεινε ως Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας τον εκλεκτόν τότε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας και Ειρηνουπόλεως κ. Αναστάσιο, του οποίου το έργο γνωρίζω άριστα εις την Ανατολική Αφρική αφού ο Θεός επέτρεψε στην ταπεινότητα μου να το διαδεχθώ, όπου κυριολεκτικά έκανε θαύματα με πολλές θυσίες και ταλαιπωρίες όπως αυτές που έζησε ο Απόστολος Παύλος, εκεί κινδύνεψε να χάσει την όραση του που μέχρι τώρα υποφέρει σιωπηρά, κι όταν δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά να χειροτονήσει ιθαγενείς κληρικούς εις τας αχανείς εκτάσεις της Κένυας, της Τανζανίας και της Ουγάνδας, άρχισε να μοιράζει το προσωπικό του μισθό στους πρώτους ιθαγενείς κληρικούς.

Στις τρείς αυτές χώρες που τότε ήταν υπεύθυνος κι αποτελούσαν μια Μητρόπολη με είκοσι φορές την γεωγραφική έκταση της Ελλάδας, σήμερα λειτουργούν με επιτυχία τέσσερις Μητροπόλεις και τρείς Επισκοπές με πεντακόσιους περίπου ιθαγενείς κληρικούς. Αναφέρομαι στο έργο του Αγίου Αλβανίας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε και το έργο του Αγίου Αμερικής με την έννοια ότι και οι δύο έχουν εν πολλοίς τα ίδια χαρίσματα να διακονούν την Εκκλησία μας ως οι πρώτοι Απόστολοι του Χριστού. Το μεγάλο τους ελάττωμα που δεν αξιοποιήθησαν όσο έπρεπε εις την πατρώαν γη ήσαν τα πολλά τους χαρίσματα, τα οποία όμως με τη Πρόνοια του Θεού αξιοποίησε εις το ακέραιο ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος όσο και οι Προκάτοχοι του, μακαριστοί Νικόλαος, Παρθένιος και Πέτρος τους εκτιμούσαν βαθύτατα και τους θεωρούν ως τους σύγχρονους Χρυσόστομους και Φώτιους και Αθανάσιους που τους χρειάζεται όχι μόνο η Τοπική Εκκλησία που διακονούν , αλλά ολόκληρη η Ορθδοξία.

Ευχαριστούμε τον Σεβ. άγιο Αυστρίας κ. Αρσένιο, όπως και στο παρελθόν το άγιο Κισσάμου κ. Αμφιλόγχιο, δύο ξεχωριστούς σύγχρονους Ορθόδοξους αγνούς Αρχιερείς που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, δείχνοντας το σεβασμό που οφείλουμε όλοι μας εις τον άγιο Γέροντα Αμερικής κ Δημήτριο, που εν τελευταία ανάλυσή τιμούν έτσι και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη που τον επρότεινε διά τη θέσιν αυτή, διαφυλάσσοντας έτσι και την αρχαία Παράδοσιν της Εκκλησίας μας για σεβασμό προς τα Μέλη της Αγίας Συνόδου που τον εξέλεξαν παμψηφεί αναφωνώντας ότι η εκλογή αυτή έγινε κατά το γνωστόν βιβλικό Λόγον “έδοξε τω Αγίω Πνεύματι και ημίν”.

Πάντοτε υπάρχουν στην Ιστορία της Εκκλησίας Κέλσοι και Φαρμακίδες, ο καλκούτσος και τα αφεντικά του εκπροσωπούν και τους δύο και με τα παραπλανητικά κείμενα τους θέτουν τους εαυτούς τους εκτός Εκκλησίας, κάνοντας ταυτόχρονα και μεγάλη ζημιά στην ενότητα του Απόδημου Ελληνισμού.