Χίου Μάρκος: Κανείς δεν μπορεί να ευτυχεί μόνος του, όταν γύρω του άλλοι δυστυχούν

Loading...


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ

Μήνυμα προς τους πιστούς της Μητροπολιτικής του περιφέρειας στέλνει ο ενόψει του Εράνου Αγάπης που ξεκινά και ο οποίος φέτος έχει διπλό στόχο μετά τη μεγάλη στο νησί της και μέρος των εσόδων θα δοθεί στις πληγείσες περιοχές.

Στη του αναφέρει ο Σεβασμιώτατος:

Ολοι βιώνουμε την πολύπλευρη κρίση στην ελληνική κοινωνία η ανεργία και η ανασφάλεια ταλαιπωρούν και προβληματίζουν πολλούς συμπολίτες μας. Αυτή η κρίση δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία μας που είναι μάνα όλων των πιστών, όπως και η Παναγία Μητέρα του Χριστού, την Κοίμηση της οποίας θα τιμήσουμε σε λίγες μέρες.

Το πρόσωπο της Θεοτόκου είναι το σύμβολο του ελέους, της παρηγοριάς, της χαράς και της ελπίδας. Καθήκον, λοιπόν, και της Εκκλησίας είναι να μεταδώσει όλες αυτές τις δωρεές στα εμπεριστατωμένα μέλη της. Με ποιο τρόπο; Με τα μέσα που της χάρισε ο Χριστός και με τη βοήθεια όλων σας, οι οποίοι έχετε πυκνώσει τις τάξεις των εθελοντών αγάπης στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Γιατί δεν ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Κύριος το όρισε.

Είναι παρήγορο πως αρκετοί συμπολίτες μας, συνεχίζοντας παλαιά παράδοση στον τόπο μας, ασχολούνται καθημερινά με την παρασκευή και προσφορά φαγητού σε όσους έχουν ανάγκη και επεκτείνουν την προσφοράν τους μέσω των Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών και της Ιεράς Μητρόπολης. Στα πλαίσια αυτά διατίθενται ημερησίως περισσότερες από 700 μερίδες φαγητού σε απόρους, ανέργους, πολυτέκνους, μαθητές ολοήμερων σχολείων, φοιτητές, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, στους οποίους το Κράτος έχει διακόψει την σίτιση. Χορηγούνται μηνιαίως, αλλά και εκτάκτως, οικονομικά βοηθήματα, καλύπτονται δαπάνες ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης απόρων και ανασφαλίστων ασθενών, αγοράζοντας ιατρικά μηχανήματα για το Νοσοκομείο Χίου καθώς και εκαλύφθη πέρυσι η αμοιβή ιατρών για την κάλυψη των εφημεριακών κενών των αγροτικών ιατρείων της Αμανής. Δίδονται υποτροφίες και χρηματικά βραβεία σε φοιτητές και μαθητές. Επίσης εφέτος εθεσπίσθηκε χορήγηση επιδόματος στην Βάπτιση του τρίτου τέκνου των οικογενειών, κατ’ αρχην στα Ψαρά.

Είμαστε σίγουροι πως η οργανωμένη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου να συγκεντρώσει πόρους γι’ αυτό το σκοπό, στον έρανο με κουπόνια – αποδείξεις, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου στο κέντρο της πόλης της Χίου και την Κυριακή 14 Αυγούστου στις κωμοπόλεις και στα χωριά, θα συγκεντρώσει πλούσιους τους καρπούς της αγάπης σας.

Ν’ ανταποκριθούμε, λοιπόν, όπως ο καθένας από μας κρίνει, στον έρανο αγάπης του Δεκαπενταυγούστου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «κανείς δεν μπορεί να ευτυχεί μόνος του, όταν γύρω του άλλοι δυστυχούν.

Ϯ Ο Χίου, Ψαρών & Οινουσσών

ΜΑΡΚΟΣ