Βαρθολομαίος: «Όχι στη βία, ναι στην αγάπη»

Loading...


Επέστρεψε χθρες στην Κωνσταντινούπολη από τη Βιέννη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου ομίλησε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν και πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο, στην επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου «Βασιλιάς Αμπντουλάχ Μπιν Αμπντουλασίζ για τον Διαθρησκειακό και Διαπολιτισμικό Διάλογο» (KAICIID).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ποτέ η βία δεν μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό, αλλά μας απομακρύνει από Αυτόν και τόνισε τη δέσμευσή του για την αγάπη των άλλων και για το σταμάτημα της βίας εξαιτίας των διαφορετικών θρησκευτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται εδώ είναι από τη βραδιά των Εγκαινίων του Διαθρησκειακού Κέντρου για τον Διάλογο.

Στη σημαντική αυτή επίσκεψη και τις επαφές που είχε ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Βιέννη συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος μετέχει στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω Διεθνούς Κέντρου και έχει την ευθύνη συντονισμού των διαθρησκειακών διαλόγων εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Μητροπολίτη Μύρων Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Δοσίθεο Αναγνωστόπουλο, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου και τον Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. και Εκπρόσωπο των Μειονοτήτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσεως Βακουφίων στην Άγκυρα.

alt
alt
alt
alt
alt