Μητρ. Θεσσαλιώτιδος: Η Εκκλησία έτοιμη να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών

Loading...


« τάσσεται αρωγός, έτοιμη πάντοτε να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια των και στην υποστήριξη της κάθε ανάγκης τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο σε μήνυμά του αναφορικά με το νέο σχολικό έτος. 

μηνυμα του σεβασμιωτατου
μητροπολιτου θεσσαλιωτιδος και φαναριοφερσαλων
κ. τ ι μ ο θ ε ο υ
προς τους εκπαιδευτικους και τους μαθητες
των σχολειων με την ευκαιρια του νεου σχολικου ετους
 

Καρδίτσα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μου παιδιά,

 Με την ευκαιρία ενάρξεως του σχολικού έτους, η Εκκλησία της Ελλάδος καλεί και παρακαλεί, προσεύχεται στον Θεό να ενδυναμώσει, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητος (καθηγητές, δασκάλους, μαθητές, διοικητικό προσωπικό, γονείς), ιδιαίτερα δε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε το ελληνικό σχολείο να αποτελέσει αντίβαρο ποιοτικής εκπαιδεύσεως, συνολικής μορφώσεως, ενδυναμώσεως και αισιοδοξίας απέναντι στην πολύπλευρη κρίση που ταλανίζει τον λαό μας.

Μέσα στις σχολικές τάξεις προετοιμάζεται η αυριανή μας πατρίδα, φωτεινότερη, με επίγνωση της ιστορίας και των αξιών της παραδόσεώς μας, με ετοιμότητα να διαλεχθεί με την σύγχρονη πραγματικότητα, χωρίς να χάσει την ταυτότητά της. Καλούμε την ελληνική κοινωνία να στηρίξει με κάθε τρόπο τον εκπαιδευτικό κάθε βαθμίδας, θεωρώντας το έργο του εθνική επένδυση μεγίστης σημασίας, Στο έργο αυτό, η Εκκλησία τάσσεται αρωγός, έτοιμη πάντοτε να συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια των μαθητών και στην υποστήριξη της κάθε ανάγκης τους.

 Θέλω σήμερα στις ευχές των γονέων σας και των ανθρώπων που σας αγαπούν, να προσθέσω και τις δικές μου ευχές και προσευχές, ώστε ο Θεός μας να σας δίνει υγεία, δύναμη, διάθεση για μάθηση, καλή και αγιασμένη ζωή, πρόοδο και να σας διαβεβαιώσω ότι η Ιερά Μητρόπολή μας και εγώ προσωπικά, ο Επίσκοπός σας, ενδιαφερόμαστε πραγματικά για εσάς και ελπίζουμε σε σας.

 Τέλος, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, όσο το πρόγραμμα των μαθημάτων σας το επιτρέπει, να σας επισκεφθώ και να σας γνωρίσω όλους σας.
Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Ο Μητροπολίτης σας