Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα: Αβάσιμες οι δηλώσεις Παυλόπουλου για Παναγία Σουμελά

Loading...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ 

Την για την κατάσταση στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, για την οποία δεν δόθηκε φέτος άδειας τέλεσης της Θείας Λειτουργίας θέλησε να ενισχύσει με σειρά από tweet προχθες ο στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.

Ο Ουράς χαρακτήρισε τις δηλώσεις Παυλόπουλου για το κλείσιμο της μονής «αβάσιμες» και με μια σειρά φωτογραφιών θέλησε να τεκμηριώσει ότι στη Σουμελά γίνονται επισκευαστικές εργασίες.

«Οι ισχυρισμοί ότι η μονή Σουμελά στην Τουρκία έκλεισε χωρίς λόγο είναι αβάσιμες. Υπάρχει κίνδυνος από τους βράχους που πέφτουν. Το μονοπάτι και οι κρεμάμενοι βράχοι θα σταθεροποιηθούν, τα επικίνδυνα δέντρα θα απομακρυνθούν και (η μονή) θα ξανανοίξει. Οι εργασίες στη Σουμελά ξεκίνησαν το 2012 και η τελευταία τους φάση το Μάρτιο του 2016. Στόχος μας είναι να ενταχθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», ανέφερε στα tweet του ο Τούρκος πρεσβευτής.

Στην αγγλική της έκδοση, η εφημερίδα Hürriyet κάνει λόγο για «ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» γύρω από το θέμα της Σουμελά και της Γενοκτονίας των Ποντίων, βάζοντας στο κάδρο και το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο φθάνοντας στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.