Θεσσαλονίκης Ανθιμος για Ομπάμα: «Σα να έφευγε ένας δικός μας άνθρωπος…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με θερμά λόγια για τον μίλησε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο , που στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα.

«Όταν έφευγε, είχαμε την εντύπωση πως έφευγε ένας δικός μας άνθρωπος», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος που μάλιστα σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δε μας… πάει.

Είπε συγκεκριμένα: «Ηρθε στην Ελλάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος, που ανήκει σε μια άλλη ομολογία. Εκανε μεγάλη εντύπωση σε πολλούς. Μας αποκαλύφθηκε ένας άνθρωπος που πιστεύαμε πως δεν ξέρει ούτε μια ελληνική λέξη κι άρχισε λέει ελληνικές λέξεις αλλά είχε μια διάθεση προς την Ελλάδα και τους Ελληνες. Τις συνέδεε με τα νοήματα που τον απασχολούν. Ηρθε στη χώρα μας, χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις και είπε «Ζήτω η Ελλάδα» αλλά εμείς την άλλη μέρα καίγαμε την σημαία στο Πολυτεχνείο. Όταν έφευγε, είχαμε την εντύπωση πως έφευγε ένας δικός μας άνθρωπος. Θα μείνει στην ιστορία. Και πήγαινε στη Γερμανία, σε ένα άλλο κλίμα όπως του υπουργού Οικονομικών που δεν μας… πάει και πολύ, ως γνωστό. Κι ελπίζω και πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ακολουθήσει ίδια στάση για την Ελλάδα».

Διαβάστε εδώ:  Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε τη θαυματουργή Εσθήτα της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Κλείνοντας χαρακτήρισε απειλή τα όσα λέει ο Ερντογάν: «Τα πράγματα δεν είναι καλά και όταν λέμε οικονομία είναι πολλά τα ζητήματα γύρω από αυτό. Η Χίος αντιμετωπίζει προβλήματα, είδατε τις φωτιές. Και τώρα απειλείται από τον αρχηγό του τουρκικού κράτους».

Στο Ναό της Μεταμορφώσεως τελέστηκε Πολυαρχιεριατικό Συλλείτουργο όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαγκαδά Ιωάννης, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Σιδηροκάστρου Μακάριος, καθώς και οι Επίσκοποι Αμορίου Νικηφόρος και Θεουπόλεως Παντελεήμων.

Το κήρυγμα του Παναγιωτάτου στο βίντεο που ακολουθεί: