Σύρου Δωρόθεος: Η αμαρτία είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης της εξουσίας που δόθηκε από τον Θεό στον άνθρωπο

: Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας.

Στο κήρυγμα του, ομίλησε για το πώς συνδέονται μεταξύ τους τα τρία θέματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, δηλαδή της συγχωρήσεως της νηστείας και της διαχειρίσεως των υλικών αγαθών, τονίζοντας ότι όλα σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος διαχειρίζεται την εξουσία που του έχει δοθεί επί της γης και επισημαίνοντας ότι η σχέση του ανθρώπου με το Θεό δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη σχέση του με το συνάνθρωπο.

Προσέθεσε δε ότι η αμαρτία είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης της εξουσίας που δόθηκε από το θεό στον άνθρωπο, μοναδικό αντίδοτο της οποίας είναι η ειλικρινής νηστεία και η προσευχή καθώς επίσης και η σωστή αξιοποίηση των υλικών αγαθών στο χρηματιστήριο των πνευματικών αξιών, και ευχήθηκε όλοι να διέλθουμε την πορεία της περισυλλογής και της ηθικής και πνευματικής μας βελτίωσης, που συνιστά η Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή, με ψυχική και σωματική υγεία.

Ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού «της συγγνώμης», στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, κατά τον οποίο θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης και όποιος θα αναμεταδοθεί απευθείας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Syros TV1».