Σύρου Δωρόθεος: Να ενώσουμε τους κτύπους της καρδιάς μας, γεμίζοντας τα πάντα με ελπίδα (φωτο)

Loading...


Του Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, Γεν. Διευθ. Κατηχητικών Σχολείων
 
Της Θ. Λειτουργίας προέστη χθες στον ομώνυμο Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε την σημασία του μηνύματος της ενότητος και της ομοψυχίας που διδάσκει η «εν ενί σώματι και μια καρδία» δεκατετράριθμος σύναξη των τιμωμένων Αγίων! Είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «…το μήνυμα της σημερινής εορτής είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο για την ζωή μας. Οι Άγιοι τεσσαράκοντα Μάρτυρες έμειναν μέσα στην παγερή λίμνη ενωμένοι, θερμαίνοντας ο ένας τον άλλον με τα σώματά τους και δίνοντας δύναμη ο ένας στον άλλον, με τους κτύπους της καρδιάς τους! 
Καθώς ζούμε σήμερα στην «παγερή λίμνη», των όσων γύρω μας κατάπληκτοι παρακολουθούμε να συμβαίνουν, πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον με την αγάπη μας και την φιλαλληλία μας, και όλοι μαζί να ενώσουμε τους κτύπους της καρδιάς μας, γεμίζοντας τα πάντα με ελπίδα, και ιδιαίτερα τις ζωές των παιδιών μας!».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως οι Πατέρες θεολόγησαν περί των ιερών εικόνων και τι σηματοδοτεί για την ζωή του κάθε πιστού η τιμητική προσκύνησή τους, με ιδιαίτερη αναφορά στην άφιξη στη Μύκονο αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, την οποίαν χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία για το νησί.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των ιερών εικόνων προς τον ενοριακό Ναό Παναγίας Παναχράντου, όπου κατά την διάταξη του Μεγάλου Ευχολογίου εγένετο η καθιέρωση της εικόνος και η ενθρόνισή της, σε περίτεχνο προσκυνητάρι στην είσοδο του ναού.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους, και ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όσους συνήργησαν στον ευπρεπισμό της πανηγύρεως.

1
1
1