Στο Άγιο Όρος ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας: Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου

Loading...


Στο περιβόλι της Παναγιάς θα προσκυνήσει σήμερα ο  Sergey Naryshkin μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της .

ΜΙλώντας στο πρακτορείo ειδήσεων TASS ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου και θα υπερασπιστεί τις παραδοσιακές αξίες.

 

«Ξέρετε, η Εκκλησία χωρίζεται από το κράτος, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας. Αλλά, ως πρόεδρος της Κρατικής Δούμας είμαι έτοιμος να σας διαβεβαιώσω ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την ενότητα του ορθόδοξου κόσμου, και θα υπερασπίζεται πάντα τις παραδοσιακές αξίες της καθολικής ηθικής,», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Naryshkin εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκειών πρέπει να ενωθούν για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και απειλών. «,Να αλληλεπιδρούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, παρά τις μεγάλες γνωστές διαφορές και διαφωνίεςπου μπορούν να ξεπεραστούν.» είπε και ανέφερε ως παράδειγμα την ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας με τον Πάπα στην Αβάνα.»

Τέλος ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας καταδίκασε τις προσπάθειες παρέμβασης από πολιτικούς της Ουκρανίας στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας