Στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας – Το μήνυμα παρουσία του Μητροπολίτη Ανθίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα χοροστάτησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, που βρίσκεται στην Ελλάδα σε ιδιωτική επίσκεψη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στη σύντομη προσλαλιά του στάθηκε στις δυσκολίες της διακονίας του στη γειτονική χώρα αλλά προσέθεσε πως οφείλουμε να έχουμε πίστη και να είμαστε αισιόδοξοι.

Είπε μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία πόνεσε όσο καμία άλλη, σε μια χώρα που σταύρωσε και έθαψε τον Χριστό για πολλά χρόνια και τώρα ξαναζεί την Ανάσταση.
Η ευχή και η προσευχή είναι η πίστη σας συνεχώς να μεγαλώνει και να γίνεται έργο. Η ελπίδα σας με πολύ υπομονή να ακτινοβολεί γύρω σας. Εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε.
Στη Αλβανία ακούω πως στην Ελλάδα υπάρχει φτώχια. Είμαστε πλούσιοι, πλούσιοι σε μια παράδοση, σε ένα dna, σε μια δυναμική που κάποτε κάμπτεται αλλά τελικώς δεν υποχωρεί. Να συνεχίσουμε τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ο Χριστός. Με χαμόγελο ας αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Ο ήλιος θα λάμπει πάντα».

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος στη Θεσσαλονίκη

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξήρε το έργο του Αρχιεπισκόπου ενώ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα λέγοντας: «Αγαπάμε όλους, βοηθούμε όλους και στηρίζουμε όσο μπορούμε. Πορευόμαστε στη θολή ατμόσφαιρα όλων των ευρωπαϊκών χωρών που μας πιέζουν. Εμείς να συνεχίσουνε μα προσευχόμαστε και να συνεχίσουμε ως Χριστιανοί να προσφέρουμε στον κόσμο και με πνευματικό τρόπο να σταθούμε στον τόπο μας με αγάπη στην πατρίδα και στην Ορθοδοξία».