Ψεύδεται ωμά ο Φίλης για την συγκατάθεση της Εκκλησίας για το τζαμί

Loading...


«Να χτίσουμε το τζαμί για να μην έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου» υποστήριξε…εκβιαστικά ο υπουργός Παιδείας Ν. μιλώντας στη Βουλή. Αλλά η έκπληξη ήρθε όταν παρερμήνευσε κατα το δοκούν τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στην ανέγερσή του. 

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι η εκκλησία ήταν πάντα σύμφωνη με την κατασκευή τεμένους αρκεί αυτό να συνέβαινε εντός του ελληνικού νόμου. Ουδεν ψευδέστερον από αυτό!

Τους τελευταίους μήνες ο ίδιος ο Ιερώνυμος-πέραν πολλών μεμονωμένων Μητροπολιτών που αντιτίθενται- σε όλους τους τόνους παραθέτει τους προβληματισμούς του για την ανέγερση του τζαμιού.  

Αρχές του χρόνου και μετά τα τρομοκρατικα΄γεγονότα της Γαλλίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε πως δεν είναι ακόμη καιρός για την ανέγερση χώρου λατρείας και πως θα πρέπει η Πολιτεία να είναι πιο προσεκτική για τη δημιουργία κέντρου λατρείας για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα. Οπως εξήγησε, μετά και τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία και τον τρόπο που δρουν οι τζιχαντιστές, δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη και επιβάλλεται πρώτα να λυθούν ζητήματα όπως από ποιον θα διοικείται το τζαμί και, βεβαίως, αν θα λειτουργεί ως χώρος προσευχής ή διδασκαλίας.

Όλα αυτά βεβαίως ο κ. Φίλης τα παρέκαμψε αφού δεν τον βολεύουν! 

Για την στάση των ΑΝΕΛ

Ο υπουργός σημείωσε πως ακύρωση του σχεδίου ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας μας.
«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν», υπογράμμισε.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις πολιτών αλλά και τις ενστάσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρόσθεσε: «Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το . Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μη συμβεί ό,τι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές, δηλαδή ένας θρησκευτικός πόλεμος. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα».
Ο κ. Φίλης πρόσθεσε πως «οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτήριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτήριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας».
 

Τέλος προκάλεσε αίσθηση αναφέροντας ότι «όλοι οι πρωθυπουργοί, από το 1894, ήταν θετικοί για την κατασκευή του, ακόμη κι ο Μεταξάς κι ο Παπαδόπουλος».