Προύσης Ελπιδοφόρος: Άλμα προς τα μπρος η επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη

Loading...


“Πρέπει να βάλουμε πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας την επαναλειτουργία της Σχολής” δήλωσε ο Μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος.

“Η επαναλειτουργία της Σχολής είναι πάγιο αίτημα. Η επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή είναι άλμα προς τα εμπρός. Είναι πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Χάλκη. Πρέπει να βάλουμε πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μας την επαναλειτουργία της Σχολής” δήλωσε στο news24/7 στους 88,6 ο Μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος.

Μίλησε για θαυμάσια ομιλία Τσίπρα και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας επί του θέματος.

“Ο Πρωθυπουργός μας μετέφερε το θετικό κλίμα από τις επαφές του στην Αγκυρα και αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι αίρονται τα εμπόδια που υπήρχαν. Γίνονται βήματα. Οι κακές ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κατάσταση στην Κυπρο οδήγησαν στο κλείσιμο της Σχολής. Όσο αυτά βελτιώνονται τόσο πιο κοντά φτάνουμε στην επαναλειτουργια” συμπλήρωσε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των σχολείων της Ίμβρου.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr