Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Φθιώτιδος Νικολάου: Αγάπη και ευτυχία αντί για απελπισία

Loading...


«Να μετασκευάσωμε τον χρόνο της απελπισίας σε καιρό δημιουργίας, αγάπης και ευτυχίας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. 

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: 

Αγαπητοί μου αδελφοί.

Με την είσοδό μας εις το νέο έτος 2014 οι ευχές όλων μας είναι να δώσει ο Θεός, ώστε να αποβεί για όλο τον κόσμο ειρηνικό και για την πα­τρίδα μας προαγωγικό, σωτήριο και πανόλβιο.

Η ημέρα αυτή αναπτερώνει τις ελπίδες μας και μπροστά στο άγνωστο μέλλον αισιοδοξούμε, ότι όλα θα γίνουν καλύτερα και τα δυ­σα­ρε­στα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.

Η φωτεινή προσωπικότητα του σήμερα τιμωμένου Μεγάλου Βα­σι­λεί­ου είναι το τέλειο πρότυπο για κάθε άνθρωπο. Ήταν συγκρο­τη­με­νος επι­στήμων, Χριστομίμητος Αρχιερεύς, όργανο φιλαν­θρω­πίας, αγω­νι­στης της αγιότητος, κοινωνικός εργάτης.

Είχε ο,τι χρειάζεται κάθε άνθρωπος, για να είναι άρτιος άνθρωπος και καλός Χριστιανός.

Μόνο με τέτοια πρότυπα και τον προσωπικό μας αγώνα μετα­ποιού­με τον χρόνο της ζωής μας σε καιρό δημιουργίας.

Κατά τους αγίους, Χρόνος είναι το διάστημα στο οποίο κινούμεθα και Καιρός είναι ο επιτήδειος της εργασίας χρόνος.

Όταν ο χρόνος γίνει Καιρός, τότε η εναλλαγή των ετών σημαίνει και προαγωγή των καλών και ωφελίμων έργων.

Είναι ευτύχημα για όλους εμάς, που ταλανιζόμαστε σαν το κλυ­δω­νι­ζο­μενο μέσα στην τρικυμία πλοιάριο, από την δεινή οικονομική κατά­στα­ση, ότι συμβαδίζει η κρίση με τον χρόνο.

Ημπορούμε λοιπόν με την βοήθεια του «παλαιού των ημερών», του Θεού δηλαδή, ο οποίος είναι «προ χρόνου και υπέρ χρόνον και αλλοιώνων καιρούς και χρόνους» (Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου) να μετασκευάσωμε τον χρόνο της απελπισίας σε καιρό δημιουργίας, αγάπης και ευτυχίας.

Έτσι ημπορούμε με επί κεφαλής τους ηγέτας και με τον λαό μαζί να βλέπουμε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία και με βεβαιότητα να αναμένουμε αλλαγή του τοπίου προς το καλύτερο.

Ας ακούσει ο Θεός την προσευχή μας κι ας χαρίσει σε όλους μας τον νέο χρόνο υγιεινό, ευτυχισμένο και ειρηνικό.

Μετά θερμών πατρικών ευχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ