Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων: Ιερό κάλεσμα στους αναρχικούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Κάλεσμα συνεργασίας στους και , που χτύπησαν στις 31 Ιουλίου 2016, με φιάλες υγραερίου το ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων στα Εξάρχεια, απευθύνει ο προϊστάμενος του ναού πατ. Βασίλειος.

 Στην επιστολή την οποία επέδωσε ο ίδιος προσωπικά στο χώρο που συγκεντρώνονται στα Εξάρχεια, όπως επισημαίνει στο CNN Greece, η πρόσκληση είναι σαφής:

«Τους καλούμε σε συνεργασία ακόμη και να έρθουμε να καταμετρούμε μαζί το παγκάρι της Εκκλησίας […] Τους καλέσαμε να γίνουν ελεγκτές και επιτηρητές».

«Εφόσον δεν πιστεύουν στο Θεό και πιστεύουν ότι οι εξουσίες δεν προέρχονται από το Θεό […] τότε έπρεπε να στραφούν εκεί που είναι η πηγή της εκμεταλλεύσεως. Έπρεπε να στραφούν εκεί που είναι η θωρακισμένη εκμετάλλευση η πηγή της εκμετάλλευσης και όχι να χτυπούν και να πολιορκούν αθωράκιστους και αθώους. Δεν είναι όλοι οι κληρικοί εχθροί», λέει ο πατ. Βασίλειος και επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής οι αντιεξουσιαστές δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.

«Εμείς δεν είμαστε φίλοι των εξουσιαστών, είμαστε και πολεμάμε κάθε μορφής αυταρχισμό, είτε προέρχεται από εκκλησιαστικά πρόσωπα, είτε από πολιτικά, είτε από οτιδήποτε άλλο», υπογραμμίζει.

Πώς όμως αντιμετώπισαν τα μέλη της ενορίας του την πρόσκληση; Ο προϊστάμενος του ναού του Αγίου Νικολάου λέει ότι επικρότησαν την κίνηση του.
Την επιστολή έχει κοινοποιήσει ο πατ. Βασίλειος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τον οποίο όπως λέει χαρακτηριστικά: «δεν μας έχει κρίνει άξιους απαντήσεως».

Ο προϊστάμενος του ναού αποκαλύπτει στο CNN Greece ότι στην εκκλησία έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και περιγράφει με λεπτομέρειες το χτύπημα με φιάλες υγραερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για το χτύπημα στο ναό του Αγίου Νικολάου, ανέλαβαν στις 6 Αυγούστου 2016, τα «Χαοτικά Νεφελίμ».

 


 

Η επιστολή προς αντιεξουσιαστές και αναρχικούς

 

Αν δεν πιστεύης ότι η πραγματική εξουσία πηγάζει από τον Θεό, ποιος µπορεί να σε δεσµεύση με µια εγκόσµια εξουσία, και, μάλιστα, εξουσία αυθαίρετη, αυτοθεοποιημένων κυβερνητών που, προφανώς, έχουν κατορθώσει να την εγκαταστήσουν και την στηρίζουν όλες οι δυνάµεις και οι δυναστείες των εκµεταλλευτών;Γι’ αυτό, απορούµε, πως σείς οι πλησίον μας Αναρχικοί δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι τα μέλη της Διοικήσεως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών, εκ πεποιθήσεως δεν είναι ακόλουθοι, ούτε βεβαίως «πιστοί δογματιστές ανθρωπιστικών ψευδαισθήσεων», ούτε εγκρίνουν και ούτε συμμετέχουν «στην διάχυτη εξουσία», αλλά ενστερνίζονται την «εξουσία» που ο Χριστός μας όρισε ως συμπεριφορά των γνησίων μαθητών Του, δηλαδή την με ταπείνωση διακονία του λαού με καθημερινές προσωπικές θυσίες.

Απορούμε! Γιατί σείς οι Αντιεξουσιαστές χτυπήσατε τον Ναόν μας και, μάλιστα, πρώτον και από την εισβολή της Θεσσαλονίκης; Έχουμε δώσει δείγματα μελών της «διάχυτης εξουσίας» ή έχουμε πρωτοστατήσει σε εκκένωση Στέγης Μεταναστών; Έχει ενοχληθεί από τον Ναό μας το σχολείο που βρίσκεται δίπλα μας ( στην οδό Αραχώβης) και φιλοξενεί 315 μετανάστες εδώ και 4 μήνες; Όχι, βέβαια! Μπορεί οποιοσδήποτε αμφιβάλλει, να ρωτήση τους υπευθύνους της Στέγης για να πληροφορηθή περί της αγαστής σχέσεώς μας.

Πότε προκάλεσε ο Ναός μας και πότε χωρίσθηκε από τα δίκαια συμφέροντα των ενοριτών του, ένας Ναός ιστορικός, μνημειώδης, που τον έκτισε, και πρόσφατα τον ανακαίνισε η αγάπη, η ευλάβεια και το υστέρημα των απλών ανθρώπων, χωρίς καμμιά Κρατική χρηματοδότηση;

Με το χτύπημά σας στον Ναό μας πλήξατε εσείς οι Αναρχικοί κάποιον ή κάποιους που δυναστεύουν, κοροιδεύουν και εκμεταλλεύονται τον λαό; Ζημιώσατε αυτούς που έχουν μετατρέψει τους νοικοκυραίους πολίτες της Πατρίδος μας σε ζητιάνους; Πότε ως Αντιεξουσιαστές και Αναρχικοί βλάψατε ή ζημιώσατε τους πραγματικούς υπευθύνους της Παγκοσμίου αλλά και της εγχωρίου εκμεταλλεύσεως; Το να ζηµιώνης αθώους, αφρούρητους και ανυπεράσπιστους, δεν είναι ηρωική πράξη. Ηρωισµος είναι να αντιµετωπίσης κατά πρόσωπο την θωρακισµένη και φρουρουµένη εκµετάλλευση. Να αντιµετωπίσης την αιχµη του δόρατος, πρωθυπουργούς και υπουργούς και όχι επειδή δεν έχεις τα κότσια για «να δείρης τον γάιδαρο, να δέρνης το σαµάρι»!

Έχω γράψει παλαιότερα και έχω πεί σε οµιλία µου, που είναι αναρτηµένη στο διαδίκτυο, ότι αν κάποιος δεν πιστεύει στον Θεό, τότε η µόνη λογική συνέπεια είναι η Αναρχία. Γιατί να υπακούση ο άθεος σε µια συγκεκριµένη εξουσία, την οποία επέλεξαν και εξέλεξαν άλλοι, ενώ ο ίδιος δεν την εγκρίνει; Γι’ αυτό μαχόμεθα με κάθε τρόπο να καταστρέψουμε τους μηχανισμούς της υπάρχουσας καταπιεστικής και καθεστωτικής εξουσίας, κατ’ εξοχήν του πολιτικού χώρου και όσων φορέων ή αξιωματούχων (κληρικών και λαικών) συμπλέκονται, διαπλέκονται ή και απλώς συνεργάζονται με αυτού του είδους την ε­ξουσί­α.

Καλούμε, λοιπόν, εσάς, όσοι από τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές διαθέτετε ε­λεύ­θε­ρη και όχι φανατικά επηρεασμένη σκέψη, όσοι έχετε γνω­ση και διαθέτετε εκφραστικές ικανότητες, όπως δείχνει η διατύπωση της προκηρύξεώς σας, να έλθετε σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία μαζί μας, ακόμη και να συμμετέχετε στις καταμετρήσεις του παγκαρίου του Ναού μας, για να διαπιστώσετε μόνοι σας εάν ανήκουμε στους εξουσιαστές που καταδικάζετε ή ότι προσπαθούμε να ζήσουμε, να εφαρμόσουμε, και να διδάξουμε την «εξουσία» του Χριστού μας, που, όπως προείπαμε, είναι Διακονία του Λαού και προσωπική καθημερινή θυσία.

Με ανυπόκριτη αγάπη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης

Εικόνα από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ναού του Αγίου Νικολάου της επιστολής προς τους αντιεξουσιαστές και τους αναρχικούς.Πηγή: http://www.agnikolaos.gr