Πρεβέζης Χρυσόστομος: Η εκκλησία ανακουφίζει αυτούς που έχουν ανάγκη

Loading...


Το κοινωνικό φροντιστήριο και επίσημα ξεκινά σήμερα την λειτουργία του. Χθες τελέστηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ Χρυσόστομο, Τον Γραμματέα της Μητρόπολης Πατήρ Ιωαννίκειο καθώς και από άλλους δύο Ιερείς.
Από τον κόσμο που πραγματικά κατέκλεισε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου φάνηκε ότι η ιδέα του Σεβασμιότατου κ. Χρυσόστομου ήταν κάτι παραπάνο από αναγκαία.Όλοι επικρότησαν και χαιρέτησαν αυτήν την προσπάθεια μιας και η οικονομική κρίση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους κηδεμόνες να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο.
Ο Σεβασμιότατος είναι ένας άνθρωπος που έχει πλήρει επίγνωση των αναγκών μιας οικογένειας ,για αυτό και δεν δίστασε ούτε στιγμή να κάνει πίσω σε αυτήν την ιδέα που είχε.Με σωστό προγραμματισμό και την βοήθεια του Πατέρα Ιωαννίκειου σίγουρα πολλές οικογένειες θα ανακουφιστούν μιας και τα τέκνα τους θα έχουν την ευκαρία από έμπερους δασκάλους και καθηγητές να τους παρασχεθεί η φροντιστηριακή υποστήριξη.

Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος κάνοντας αναφορά στο Ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας αναφέροντας ότι»Η εκκλησία ανακουφίζει αυτούς που έχουν ανάγκη,έιναι πάντα δίπλα σε όσους ζητούν βοήθεια.Επιπλέον ο Σεβασμιότατος ανέφερε «Θα βουτήξουμε και θα κολυμπήσουμε όλοι μαζί»{Την φράση αυτη την ανέφερε για το Δύσκολο έργο το οποίο ξεκινά αύριο}.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος ανέφερε ότι «ασφαλώς και θα συνεχιστεί και του χρόνου αυτή η προσπάθεια με περισσότερη γνώση και εμπειρία.Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο κ. Γρηγόρης Κατσανάκης εκπρόσωπος των Καθηγητών ο οποίος ανέφερε και επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία και όπως ανέφερε «Όχι λόγο της οικονομικής κρίσης αλλά πολλών άλλων συγκυριών»

Αμέσως μετά τον λόγο είχε ο Εκπρόσωπος των Δασκάλων κ. Γιάννης Παπαδόπουλος και μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι με την  χάρη της εκκλησίας αυτή η προσπάθεια θα έχει πολυ καλά αποτελέσματα.Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Πατέρας Δημήτριος Μπόκος ο οποίος με την σειρά του ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές.Οφείλουμε να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι Δάσκαλοι και Καθηγητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι Αμισθί.

1