Ποια τρωκτικά υπονομεύουν το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο «Αγία Σοφία»;

Loading...


του Γιάννη Κανελλάκη

Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, γονείς και κηδεμόνες, με υπομνήματα και επιστολές προς τον υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, ζητούν «να στηρίξει με κάθε τρόπο το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα, του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών, στα παιδιά στο νοσοκομείο  Παίδων «Αγία Σοφία» και «να μην επιτρέψει σε υπονομευτές του να το αποδυναμώσουν για δικά τους συμφέροντα».

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» πάνω από τρεις δεκαετίες και «κάποιοι προσπάθησαν να το υποστελεχώσουν ώστε να υπολειτουργεί». Σύμφωνα με σχετική επιστολή στον υπουργό «χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα και επαναλειτούργησε κανονικά». Το αίτημά τους είναι «να μην επιτρέψει ο κ. Γεωργιάδης την υπονόμευση του και πάλι».

Και με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι ακούγεται στα πέριξ, πως κάποιος γιατρός του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» ενώ είχε παραπεμφθεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών, στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, δεν έχει βγει ακόμη σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπεται από σχετικούς νόμους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Αντίθετα, ο γιατρός αυτός συνοδευόμενος, όπως λένε οι πληροφορίες, από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» και κάποιον υποψήφιο δήμαρχο, κάπου προς την Χαλκηδόνα, επισκέφθηκαν το υπουργείο Υγείας και ζήτησαν ( από τον κ.Γεωργιάδη; ) την σύσταση καρδιοχειρουργικής κλινικής, στο ίδιο Νοσοκομείο (Αγλαΐα Κυριακού !!!). Αντί να είναι σε διαθεσιμότητα ο γιατρός αυτός ξεκουβάλησε κολλητούς να «παραμυθιάσουν» τον υπουργό Υγείας για Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, δίπλα στο άλλο ( Αγία Σοφία) « για να στείλουν τα παιδιά αδιάβαστα», όπως είπαν γονείς, κηδεμόνες και γιατροί. Κύριε υπουργέ Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, γιατί δεν δίνετε εντολή να γίνουν έρευνες, να πληροφορηθείτε τι βούρκος υπάρχει εκεί;

Και τι τρωκτικά παραμονεύουν στο «Αγλαΐα Κυριακού», ώστε να σας «παραμυθιάσουν» να τους …στήσετε μαγαζάκι για να οικονομήσουν; Κι όλα αυτά «σε βάρος της υγείας των παιδιών» όπως λένε γονείς, οποίοι ζητούν «να ενισχυθεί με γιατρούς και υποδομή το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο «Αγία Σοφία» για να μην χάνονται ζωές μικρών παιδιών. Δίνουν μάχη οι γιατροί σ΄αυτό το Κέντρο και σώζουν ζωές παιδιών και πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει, στον καθημερινό αγώνα αυτών των γιατρών, στο «Αγία Σοφία», που λειτουργεί πάνω από τρείς δεκαετίες».