Πειραιώς Σεραφείμ προς Χρυσή Αυγή: Άλλο πατριωτισμός, άλλο εθνικισμός

Loading...


Νέο μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα την αγάπη για την χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα το μίσος για τις άλλες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η μητρόπολη αναφέρει: 
Η ημερίδα πρωτοβουλίας μελών της ΣΦΕΑ (1967-1974) «Κρίση και δημοκρατική νομιμότητα» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών δυστυχώς απέτυχε παταγωδώς να προσδιορίση και να καταδείξη την αιτία του προβλήματος που μελέτησε.

Είναι εξόχως λυπηρό ότι ιδεοληψίες και κατευθυνόμενη σκέψη αποστερούν από πολυσήμαντες προσωπικότητες την δυνατότητα ορθής διάγνωσης ενός προβλήματος και αυτό κατεδείχθη πληρέστατα στο συγκεκριμένο forum διότι όσα ετονίσθησαν από τους ομιλητές ήταν πράγματι αξιόλογα και ιδιαιτέρως επίκαιρα αλλά αγνόησαν παντελώς την ουσία του προβλήματος την οποία και δεν τόλμησαν να ψαύσουν ούτε καν ακροθιγώς.

Όπως έχει πλέον αποδειχθή το κόμμα του Λαικού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» εμπεριέχει αποκρυφιστικές και παγανιστικές θέσεις και απόψεις και όπως προκύπτει από την παλαιότερη αναφορά του Γενικού του Γραμματέως στον Ιρλανδό αποκρυφιστή ποιητή Ουίλιαμ Γιέιτς το κοσμοείδωλο του χώρου είναι δάνειο από το ερμητικό αποκρυφιστικό-παγανιστικό τάγμα Χρυσή Αυγή του 19ου αι., του οποίου επίλεκτο στέλεχος υπήρξε ο Γιέιτς καθώς και ο μαύρος μάγος σατανιστής αποκρυφιστής Άλιστερ Κρόουλι και το οποίο είναι «στρατιωτικώς» συντεταγμένο με πρόταγμα τον εθνικισμό, ο οποίος διακρίνεται ουσιωδώς από την ορθή ιδεολογική στάση τον εθνισμό, που προωθεί την καλλιέργεια της εθνικής συνειδήσεως χωρίς να δείχνει περιφρόνηση στην ιστορία και την ταυτότητα άλλων εθνών.

Μνημειώδης παραμένει η ρήση του αειμνήστου Σ. Ντε Γκωλ: «Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα την αγάπη για την χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα το μίσος για τις άλλες».