Πειραιώς Σεραφείμ: “Αγιος Νεομάρτυς ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (Γιαζίγκι);”

Loading...


Ο σε κείμενό του αναφέρεται στην υπόθεση του , του οποίου η τύχη αγνοείται από τον Απρίλιο του 2013 κι αναφέρεται στις σχέσεις των φερόμενων απαγωγέων του με την Τουρκία.

Το κείμενο του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:

Η ανάρτηση στο τέλος Ιουλίου στο Τwitter από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα της επικήρυξης του State Department των ΗΠΑ που δίνει αμοιβή έως και 5.000.000 δολλάρια σε εκείνους που θα προσφέρουν πληροφορίες για πέντε Χριστιανούς κληρικούς μεταξύ των οποίων και για τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο, που απήχθησαν τα προηγούμενα χρόνια από Τζιχαντιστές στην Συρία και έκτοτε αγνοούνται προκάλεσε ισχυρή αίσθηση και επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της τύχης των απαχθέντων προσώπων. Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προτίθεται να πληρώσει όσους καταθέσουν στοιχεία για τον Ελληνορθόδοξο Κληρικό Μαχέρ Μαφούζ, τον Αρμενοκαθολικό Μάικλ Καγιάλ που απήχθησαν στις 9/2/2013 τριάντα χιλιόμετρα έξω άπό το Χαλέπι, για τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι) και τον Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο» Χαλεπίου Γρηγόριο Γιοχάνα Ιμπραχίμ που απήχθησαν στις 22/4/2013 και για τον Ιταλό Ιησουίτη Πάολο Νταλ Όλιο που απήχθη στις 29/7/2013 στην Ράκα και που όλοι κατέληξαν όμηροι του Ισλαμικού Κράτους.

Η επικήρυξη αυτή στοχεύει ευθέως την γειτονική Τουρκία, γιατί ο Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπτουλάχ Μποζκούρτ με άρθρο του στις 13/4/2017 στο «Stocholm Center for Freedom» έχει καταγγείλει ότι οπλαρχηγοί απαγωγείς του Μητροπολίτου Παύλου Γιαζίγκι και του Μονοφυσίτη «Αρχιεπισκόπου» Χαλεπίου Γρηγορίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι ο Μαγομέντ Αμπντουραχμάνοφ ή αλλιώς Αμπού Μπανάτ από το Νταγκεστάν και ο Αχμάντ Ραμαζάνοφ από το Γκρόζνι της Τσετσενίας, οι οποίοι συνδέονται με την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ. (Επίκαιρα 3/8/2019)

Ο Αμπντουραχμάνοφ όπως έγραψε ο Μπόζκουρτ στρατολογήθηκε από την Τουρκική ΜΙΤ που του παρείχε όπλα και εφόδια ενάντια στο καθεστώς του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Οι δύο τρομοκράτες είχαν σχέσεις με τον Τούρκο Μελβούτ Κουσμάν, εξτρεμιστή Ισλαμιστή μέσα στο αυτοκίνητο του οποίου συνελήφθησαν σε μπλόκο της Τουρκικής Αστυνομίας, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στο χωριό Μπαρσινάρ στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια). Αν και ο Αμπντουραχμάνοφ βρισκόταν στην λίστα με τα ονόματα που απαγορευόταν η είσοδος στην Τουρκία επισήμως, μαζί με τον Ραμαζάνοφ και την Φατίχ Μαντέντ αφέθησαν ελεύθεροι και αυτό το γεγονός κατά τον Μποζκούρτ αποδεικνύει ότι ήταν προστατευόμενοι της Τουρκικής ΜΙΤ.

Στις 28/5/2013 κυκλοφόρησε στα Τουρκικά ΜΜΕ βίντεο με τις εκτελέσεις του Ελληνορθοδόξου Μητροπολίτου Χαλεπίου Παύλου Γιαζίγκι, του Μονοφυσίτη «Αρχιεπισκόπου» Χαλεπίου Γρηγορίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ και ενός ακόμη κληρικού. Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγκι είχε εισέλθει στην Συρία στις 22/4/2013 και συναντήθηκε με τον Μονοφυσίτη «Αρχιεπίσκοπο» Γρηγόριο Γιοχάνα αλλά απήχθησαν από τους Τζιχαντιστές στο χωριό Καφρ Νταέλ, δέκα χιλιόμετρα από το Χαλέπι. Κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από την Τζιχαντιστική Οργάνωση Τζαίς Αλ Μουχατζιρίν Βαλ Ανσάρ (Στρατό εμιγκρέδων και υποστηρικτών), χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Όταν οι Τούρκοι αστυνομικοί στο Ικόνιο είδαν το βίντεο με τους αποκεφαλισμούς αναγνώρισαν τον Αμπντουραχμάνοφ που είχαν συλλάβει μερικές μέρες νωρίτερα. Ενημέρωσαν την αστυνομία της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία πραγματοποίησε επιχείρηση για την σύλληψή τους στις 4/7/2013. Συνελήφθησαν ο Κουσμάν, ο Αμπντουραχμάνοφ, ο Ραμαζάνοφ και άλλοι ύποπτοι ενώ βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο Μαγομέντ Αμπντουραχμάνοφ την ώρα του αποκεφαλισμού, καθώς και ένα μαχαίρι όμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε, όπως φαίνεται στο βίντεο. Αρχικά οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι από το Τουρκικό Δικαστήριο και οδηγήθηκαν σε φυλακή της Κωνσταντινουπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Στον Πειραιώς Σεραφείμ ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής

Στοιχεία υπήρχαν πάμπολα για να απαγγελθούν στους συλληφθέντες κατηγορίες για τρομοκρατία και παράνομη οπλοκατοχή, αλλά και για να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος δηλ. για τους αποκεφαλισμούς του Μητροπολίτου Παύλου και του Μονοφυσίτη «Αρχιεπισκόπου» που έγιναν εκτός Τουρκικών συνόρων και γι’ αυτό οι εισαγγελείς χρειάζονταν την άδεια του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο απέρριψε το αίτημα της Εισαγγελίας Κων/πολεως, ο δε Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ απάντησε στις 25/8/2014 σε ερώτηση που κατατέθηκε στην Τουρκική Βουλή, σχετικά με το θέμα ότι συνεβούλευσε τους εισαγγελείς να συνεχίσουν την έρευνα και να επανέλθουν όταν θα περνούσε η υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία για να ζητήσουν άδεια σχετική με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος που τελέστηκαν εκτός Τουρκικών συνόρων, ενώ στην πραγματικότητα όπως γράφει ο δημοσιογράφος Μποζκούρτ ο Υπουργός αποθάρρυνε τους εισαγγελείς να απαγγείλουν κατηγορίες για τους αποκεφαλισμούς.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Μαγουμέντ Αμπντουραχμάνοφ αποκάλυψε ότι συνεργαζόταν στενά με την τουρκική ΜΙΤ, κατέθεσε ότι αυτός και άλλοι Τζιχαντιστές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την ΜΙΤ και είπε χαρακτηριστικά: «Αφού φυλακίστηκα εδώ στην Τουρκία έγραψα γράμματα στην υπηρεσία (ΜΙΤ) αλλά δεν έλαβα καμμία απάντηση. Όσο βρισκόμασταν στην Συρία μας παρεχόταν βοήθεια από την Τουρκία με την μορφή όπλων, χρημάτων και οχημάτων. Δεν καταλαβαίνω την παρούσα δύσκολη θέση μου και γιατί κρατούμαι στην φυλακή». Από τις φράσεις αυτές σημειώνει ο δημοσιογράφος Μπόζκουρτ φαίνεται ότι η Τουρκία και η ΜΙΤ πήραν αποστάσεις ώστε να προστατευθούν από διεθνείς νομικές επιπλοκές.
Στην κατάθεσή του ο Ραμαζάνοφ δήλωσε ότι πολεμούσε στην Συρία ως «Εμίρης» της Τζαίς Αλ Μουχατζιρίν Βαλ Ανσάρ, κατέθεσε ότι ο άνδρας στο βίντεο που αποκεφαλίζει τον ένα κληρικό είναι ο Αμπντουραχμάνοφ, ο οποίος εκτελούσε απόφαση του δικαστηρίου της «Σαρία» και ότι συμμετείχε σε έναν ακόμα αποκεφαλισμό.

Οι δύο τρομοκράτες καταδικάστηκαν από την Τουρκική Δικαιοσύνη σε επτάμιση χρόνια κάθειρξης ο καθένας ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, και απελάθηκαν. Δεν τους απαγγέλθηκαν όμως ποτέ κατηγορίες για τους αποκεφαλισμούς ενώ στις 28/10/2018 ο Τούρκος βουλευτής της αντιπολιτεύσεως Τούμα Τζελίκ κατέθεσε ερώτηση στην Τουρκική Βουλή γιατί δεν αποδόθηκαν κατηγορίες στους τζιχαντιστές για τις δολοφονίες των κληρικών. Η Τουρκική Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα απαντήσει.

Μετά τα ανωτέρω η επικήρυξη του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών επιδιώκει να δείξει ότι υπάρχει μία νέα στροφή των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο και με όλα τα μέσα, ενώ η ουσία αυτής της αφάτου τραγικότητος είναι ότι το Ισλάμ είναι η Τρομοκρατία και οι απάνθρωπες Σούρες του Κορανίου που οδηγούν ανθρώπινα όντα να μεταβάλωνται σε ανθρωπόμορφα τέρατα και να σφαγιάζουν τους συνανθρώπους τους στο όνομα ενός ανύπαρκτου και κίβδηλου Θεού. Στο Κοράνιο κεφ. 47, στ. 3, δίδεται η δήθεν θεική εντολή «στην σύγκρουσι με τους απίστους στο πεδίο της μάχης ξεριζώστε τους τα κεφάλια μέχρι να τα τσακίσετε πλήρως.» και στο στ. 4 «όταν συναντάτε τους απίστους φονεύετε και κατασφάζετε, συγκρατούντες στερεά τα δεσμά», στο δε κεφ. 8, στ. 17, οι δήμιοι του Ισλάμ αναφέρονται ως οι εκπρόσωποι του δολοφόνου «Θεού», με την διαβεβαίωση «δεν φονεύετε εσείς αυτούς αλλά ο Θεός. Όταν ακοντίζεις δεν είσαι εσύ που ακοντίζεις, είναι αυτός ο Θεός για να δοκιμάσει τους πιστούς διά λαμπράς δοκιμασίας. Ο Κύριος ακούει και γνωρίζει τα πάντα» και στο στ. 40, θεμελιώνεται ο διά μέσου των αιώνων θρησκευτικός φασισμός, ολοκληρωτισμός και η ωμή βία του Ισλάμ με τη Σούρα: «Πολεμείτε αυτούς μέχρις ότου δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία παρά του μόνου Θεού».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr