Πειραιώς Σεραφείμ: Αδιανόητο οι νέοι να πιστεύουν τις ανοησίες που περιγράφονται στο Κοράνι

Loading...


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ παρεκλήθη από το διεθνές πρακτορείο REUTERS και την δημοσιογράφο του κ. Καρολίνα Ταγαρη να απαντήση σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν σχετικά με την ίδρυση Μουσουλμανικού τεμένους από την Ελληνική Πολιτεία.

Από το όλο κείμενο των ερωτήσεων και απαντήσεων το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο REUTERS παρουσίασε μόνο 4 γραμμές που δεν απέδωσαν κατ’ ουδένα τρόπο την θέση του Σεβασμιωτάτου, αλλά αντιθέτως εκτενώς αναφέρθηκε στην άποψη ενός συμπαθούς Πακιστανού ταξιτζή. Δημοσιοποιούνται λοιπόν οι υποβληθείσες ερωτήσεις από την κ. Ταγαρη και οι απαντήσεις του Σεβασμιωτάτου για την ακεραιότητα της αλήθειας.

«Κυρία
Καρολίνα Ταγαρη
Δημοσιογράφο Reuters

ΕΡ: Ποιοί είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στο ΣτΕ;

ΑΠ: Η Ελλάδα, χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης είναι κράτος δικαίου, όπου ισχύει η διάκριση των εξουσιών και οι οποιεσδήποτε διαφορές επιλύονται πάντοτε με νόμιμο τρόπο, που προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας, την Ευρωπαική Σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τους ισχύοντες νόμους και βέβαια το Ευρωπαικό κεκτημένο. Αυτό σημαίνει ότι και το Κράτος και οι πολίτες οφείλουν να σέβονται τις ανωτέρω αρχές. Ο νόμος, που ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων για την δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, παραβιάζει άμεσα το Σύνταγμα της χώρας και ειδικώτερα τις αρχές της ισότητος, της αναλογικότητος και των περιβαλλοντολογικών προβλέψεων διότι η Ελληνική πολιτεία που στηρίζεται στην αρχή της ανεξιθρησκείας χωρίς να αποτελεί ουδετερόθρησκη Πολιτεία δηλ. λαικό κράτος αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα την Ορθόδοξη Εκκλησία και παρά αυτό το γεγονός ποτέ με νόμο της δεν ίδρυσε και δεν χρηματοδότησε την ανέγερση Ορθοδόξου ναού ή οποιουδήποτε άλλου χώρου λατρείας άλλης θρησκείας. 

Συνεπώς η με νόμο του κράτους δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας και θέτει σε προνομιακή θέση τη μουσουλμανική θρησκεία της οποίας η δογματική πίστη αρνείται ευθέως τον Τριαδικό Θεό με το όνομα του οποίου αρχίζει το Σύνταγμα της χώρας. Με την παράλογη αυτή, παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά της Κυβέρνησης θα έπρεπε η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτήσει και την κατασκευή ναού των αντιτριαδιστών Μορμόνων ή των αντιτριαδιστών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Επομένως η αντίρρησή μας συνίσταται στο γεγονός να ισχύσει και για τους μουσουλμανικής πίστεως συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο,τι ισχύει για όλους τους άλλους πολίτες αυτής της δημοκρατικής χώρας. Να υποβάλουν δηλ. σχετική αίτηση για την δημιουργία χώρου λατρείας οι ίδιοι στο Υπουργείο Θρησκευμάτων και να πάρουν την σχετική άδεια και να κατασκευάσουν το χώρο λατρεία τους χωρίς καμμία συμμετοχή του κρατικού πρϋπολογισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις άλλες θρησκείες στην Ελλάδα και με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Ισλάμ στηρίζεται στο διά της βίας προσηλυτισμό και στην επικράτησή του με τον ιερό πυλώνα του Ισλάμ το Τζιχάντ (ιερό πόλεμο).

Όπως διδάσκει το Κοράνιο (Κεφ. 8,17/8,40/8,68/47,4) η βία, η σφαγή και το έγκλημα κατά των θεωρουμένων ως απίστων, αποτελεί ιερά υποχρέωση των μουσουλμάνων πιστών που θα αμοιφθεί δήθεν από το Θεό. Τα τραγικά πρόσφατα γεγονότα της Βοστώνης, του Λονδίνου, του Παρισίου και της Στοκχόλμης και ο αφανισμός των Χριστιανών της Μ. Ανατολής των Αραβικών χωρών και της Β. Αφρικής από τις προαιώνιες εστίες τους επιβεβαιώνουν πλήρως ότι το Ισλάμ αποτελεί καταστροφική λατρεία ασύμβατη με το Ευρωπαικό κεκτημένο και τον Ευρωπαικό πολιτισμό.

Αντιλαμβάνεσθε ότι η πρόθεση δεν είναι να ανεγερθεί ένας και μόνον χώρος λατρείας των Μουσουλμάνων και μόνο στην Αθήνα που είναι η καρδιά του πολιτισμού της Ευρώπης, θεσμοθετημένα από το ελληνικό δημόσιο διότι το Ισλάμ μετά μίσους χωρίζεται σε αντιμαχόμενες και αλληλομισούμενες θρησκευτικές ομάδες όπως Σουνίτες, Σιίτες, Αλεβίδες, κ.λ.π. ούτε το θέμα είναι η θεσμοθέτηση ενός και μόνο τεμένους αφού αυτό αποτελεί πρόσχημα για την ισλαμοποίηση της Αθήνας και την αλλαγή της ιδιοπροσωπείας της σαν πρωτεύουσας ενός Χριστιανικού έθνους, γεγονός που επιχειρείται με την δόλια λαθρομετανάστευση για να αλλοιωθεί βίαια η δημογραφική και εθνοτική του σύνθεση.
   
ΕΡ: Είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία να δεχθείένα Τζαμί;

ΑΠ: Στον τόπο μας γεννήθηκε η επιστήμη της Ιστορίας με τους κορυφαίους Ηρόδοτο, Θουκυδίδη και Ξενοφώντα και θεμελιώθηκαν οι αρχές της ως επιστήμης, ενώ ακόμα πιο πριν στα Ομηρικά έπη υποφώσκει η Ιστορία. Έτσι ο λαός μας έχει έντονη την ενασχόληση με την ιστορία αλλά και τιμά ιδιαίτερα την ιστορική μνήμη, που αποτελεί πλούτο και θησαυρό του. Με βάση τα ανωτέρω και δεδομένα τα διακόσια περίπου χρόνια ελευθέρου ελληνικού κράτους, έπειτα από στυγνή δουλεία τετρακοσίων χρόνων, όπου μόνοι συνεκτικοί δεσμοί στο μωσαικό της Οθωμανικής (Μουσουλμανικής) Αυτοκρατορίας ήταν πρωτίστως η Ορθόδοξη Εκκλησία και δευτερευόντως η ελληνική γλώσσα, η Ελληνική κοινωνία πιέζεται –από που;- να αποδεχθεί την αποτυχημένη διεθνώς πολυπολιτισμικότητα και τον παραλογισμό ότι το βαρβαρικών προδιαγραφών Ισλάμ -όπως μας αντιμετώπισε τότε στην δουλεία μας και σήμερα καταγράφεται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη- άλλαξε, μεταμορφώθηκε σε θρησκεία προσέγγισης και συνδιαλλαγής. Καί να θελήσουμε να το δεχθούμε βοά το αίμα χιλιάδων νεομαρτύρων που πότισαν την ελληνική γη διότι αρνήθηκαν να εξισλαμισθούν.
Θεωρείται έντιμη λοιπόν και ευπρεπής η στάση των επιγόνων και ποιό ζοφερό μέλλον θα αντιμετωπίσουν όταν με τις πράξεις τους και συγκεκριμένα με την θεσμοθέτηση ισλαμικού τεμένους στην καρδιά της Πρωτεύουσας αρνούνται και προδίδουν τις θυσίες των προγόνων τους;

ΕΡ: Τι προβλήματα θα δημιουργούσε ένα Τζαμί στην Αθήνα; Θα προκαλούσε;

ΑΠ: Νομίζω ότι απαντήθηκε με το πρώτο ερώτημά σας, σημειώνω όμως με έμφαση ότι η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης που πέρασε τέσσερις αιώνες σκλαβιάς στο Ισλάμ, με ποτάμια αίματος κατόρθωσε να ελευθερωθεί πριν μόλις διακόσια χρόνια. Όταν σκεφτεί κανείς τη δήλωση που δεν διαψεύστηκε ποτέ του πρ. Πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ ότι την Ελλάδα δεν χρειάζεται να την πολεμήσει κανείς αλλά μπορεί να της αλλοιώσει την γλώσσα, την ιστορία και την ιδιοπροσωπεία της στέλνοντάς της πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνους καταλαβαίνει κανείς τι θα συμβεί.

ΕΡ. Γιατί είναι τόσο σημαντικό για εσάς να αποτραπεί το χτίσιμο του Τζαμιού;

Από τις παραπάνω απαντήσεις αντιλαμβάνεσθε ότι αντιτίθεμαι στην προνομιακή θεσμοθέτηση του Ισλάμ από την Ελληνική Πολιτεία που θα έχει ως συνέπεια το να την μετατρέψει σε ουδετερόθρησκο λαικό κράτος με αποτέλεσμα να χάσει τον χριστιανικό της χαρακτήρα.

ΕΡ: Οι μουσουλμάνοι που είναι στη χώρα νόμιμα έχουν δικαίωμα σε χώρο προσευχής;

ΑΠ: Βασική αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι η ανεξιθρησκεία όπως προανέφερα, που πηγάζει από τον Ευαγγελικό νόμο, ο οποίος θεσμοθετεί τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας και ασφαλώς της απόλυτης  ελευθερίας αποδοχής οποιασδήποτε θρησκευτικής πίστεως, που σέβεται την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη. Να σημειωθεί με επίταση ότι ο αληθινός Θεός δεν επιβάλλεται με την βία αλλά με τον λόγο Του και την χάρη Του και δίδει στον άνθρωπο την δυνατότητα να Τον απορρίψει ή να Τον αρνηθεί. Το «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» του Χριστού αποτελεί αιώνιο και αδιαπραγμάτευτο παράγγελμα ελευθερίας. Επομένως οι Μουσουλμανικής πίστεως συνάνθρωποι που ζούν στην Ελλάδα μπορούν ακώλυτα να έχουν δικούς τους χώρους λατρείας και αυτό ήδη συμβάινει αφού στο λεκανοπέδιο της Αθήνας υπάρχουν και λειτουργούν απρόσκοπτα 150 τέτοιοι χώροι λατρείας. Στον Πειραιά υπάρχουν και λειτουργούν 40 χώροι λατρείας των μουσουλμάνων.

 ΕΡ: Τι ρόλο πρέπει να παίζει η Εκκλησία;

ΑΠ: Η Εκκλησία είναι το ένα και μοναδικό σώμα του τελείου Θεού και τελείου ανθρώπου Ιησού Χριστού, που προσφέρει στον άνθρωπο την υπέρβαση του θανάτου του μίσους, της βίας, του εγκλήματος και του ψεύδους με τον Σταυρό και την Ανάσταση και ταυτόχρονα τον φωτίζει με τον αληθινό της λόγο να αποφεύγει την ανθρώπινη πλάνη, την οποία εκφράζουν οι διάφορες αιρέσεις που οδηγούν τον άνθρωπο στην σύγχυση, στην ακαταστασία, στην βία, στο έγκλημα, όπως ακριβώς συμβαίνει με την ψευδή θρησκεία του Ισλάμ που δεν αποτελεί αποκάλυψη του αληθινού Θεού αλλά ανθρώπινη επινόηση και κατασκευή γιατί αλλοίμονο αν ο υπέρτατος Νούς που δημιούργησε από το μηδέν τα τρισεκατομμύρια των γαλαξιών με άπειρη αρμονία, σοφία και αγάπη έδινε εντολές σαν κι αυτές που δίδονται στο τραγικό Κοράνιο. Είναι αδιανόητο και εφιαλτικό το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι μπορούν να πιστεύουν τέτοιες αφελείς και χονδροειδείς ανοησίες σαν κι αυτές που περιγράφονται στο Κοράνιο. Είναι ποτέ δυνατόν όλη αυτή η ομορφιά του φυσικού κόσμου να πηγάζει από ένα μισαλλόδοξο Θεό που αρέσκεται στο αίμα αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων;

ΥΓ. Στο Διαδίκτυο υπάρχει συγκριτική μελέτη μου για το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό, (http://pmeletios.com/ar_meletios/xristianismos_thriskeies/xristanismos_kai_islam.html).
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»