Πατρών Χρυσόστομος: Να αγωνισθούμε πνευματικά και να γνωρίζουμε τους εχθρούς μας (φωτο)

Loading...


Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν τον μεγάλο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, κατά την ακολουθία του πρώτου κατανυκτικού Εσπερινού της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ συμμετείχε πληθος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στη σημασία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην ανάγκη να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να φτάσωμε να προσκυνήσωμε τα σεπτά Πάθη του Κυρίου μας και να Τον δοξάσωμε Αναστάντα εκ νεκρών.  Μίλησε για την δυσκολία του πνευματικού αγώνος αλλά και για τα μέσα, τα οποία μας προσφέρει η Εκκλησία για να αναδειχθούμε νικητές. Τέλος ανεφέρθη στους πνευματικούς εχθρούς μας, τους οποίους πρέπει να γνωρίζωμε πολύ καλά, ώστε να αγωνιστούμε σωστά και οργανωμένα, προκειμένου να τους νικήσωμε.

Στο τέλος του Εσπερινού άπας ο Ιερός Κλήρος και το πολυπληθές Εκκλησίασμα, πέρασαν και ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό και το χέρι του Επισκόπου, αιτούμενοι και παρέχοντες συγνώμη κατά την τάξη της αγίας μας Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος παρέμεινε επί ώρες όρθιος, έως ότου προσκυνήσουν άπαντες οι πιστοί.

ΤΟ Α΄ Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΤΗΣ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Με κατάνυξη τελέστηκε την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα, το Μέγα Απόδειπνο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Πλήθος πιστών συμμετείχε προσευχητικά στην Ιερά Ακολουθία και όλοι μαζί έψαλαν τους ωραίους κατανυκτικούς ύμνους του Μεγάλου Αποδείπνου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή.

1
1