Οι θεωρίες για το τέλος του κόσμου

Loading...


Για το επερχόμενο…τέλος του κόσμου μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA ειδικοί και επιστήμονες.

Ο  ψυχολόγος κ. Γ.Ιωαννίδης ανέφερε πως  όλη η ιστορια ξεκινάει το 1966 όταν ένας ερευνητής μελέτησε το ημερολογιο των Μάγια και διαπίστωσε πως με βάση αυτό μια περίοδος τελειώνει  στις 21 ή 23- 12 -2012.
Από εκεί και πέρα , όπως είπε, το πήραν διάφοροι συγγραφείς και έχουν προσθέσει δικές τους .. λογικές εντελώς ξένες.
Οι Μάγια , σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, είπαν ότι ο χρόνος κάνει κύκλους όχι ότι τελειώνει ο κόσμος.   «Η εσχατολογική άποψη έχει συνδέσει το τέλος του κύκλου των Μάγια με διάφορες καταστροφές. Η άλλη αποψη λέει ότι είναι μια στιγμή μεταμόρφωσης» σχολίασε.

Από την πλεευρά του ο κ.Π. Παπαδόπουλος, ερευνητής της NASA σχολίασε ότι είναι πρωτοφανές πως η NASA επέλεξε να απαντήσει με ανακόινωσή της στα σενάρια.  Είπε ακόμη ότι οι θεωρίες πως μετεωρίτης θα καταστρέψει τη γη ή η μετατροπή των πόλων είναι αβάσιμες. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο κάποιοι έχουν μπλέξει διάφορες θεωρίες μεταξύ τους. Μια σειρά από σενάρια τελείως αβάσιμα.
Ανέφερε ακόμη πως η NASΑ έχει αναφερθεί στον πλανήτη  «Ιρις» κοντά στον Πλούτωνα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα σύγκρουσης. Αν κάποιο σώμα κατευθυνότνα προς τη Γη θα το ξέραμε κάποιες δεκαετίες πριν» τόνισε κατηγορηματικά και συμπλήρωσε «Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν έκαναν τέτοια  πρόβλεψη. Ούτε ο Ερατοσθένης που είχε μετρήσει τις αποστάσεις της Γης από τον Ήλιο»
Τέλος ανέφερε πως υπάρχει πρόγραμμα που παρακολουθεί τα ουράνια σώματα, το πρόγραμμα NEAR.