Οχετός Φίλη κατά Αρχιεπισκόπου και Εκκλησίας και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί

Loading...


Με «λίγα σταράτα λόγια» όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε ο απελθών Νίκος  κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής έβγαλε το μένος του κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και της Εκκλησίας εν γένει…

Μετά τον απολογισμό του έργου του, μιλώντας επι προσωπικού, άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας πως ενώ τον στήριζε αρχικά κατόπιν τον απομάκρυνε. «Αιφνιδίως το άριστα 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό» υπονοώντας πως ακυρώθηκε το έργο του από τον πρωθυπουργό

Σημείωσε δε πως «η πρόταση για αλλαγή περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ακόμη και αν πρόκειται για κοτζαμ υπούργειο»

Εμφάνισε εαυτόν ως χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της ανυπότακτης Αριστεράς λέγοντας πως ανήκει στη γενιά που  «βγάζαμε τη γλώσσα στα συντηρητικά, δήθεν χρηστά ήθη» και μιλώντας για το παρελθόν του σε αριστερές οργανώσεις έκραξε: «Αυτά είναι τα πτυχία μου» προς απάντηση σε εκείνουε με «όσους τίτλους σπουδών και αν κατάφεραν να αποκτήσουν με το πορτοφόλι του μπαμπά τους» που τον κατηγόρησαν κατά καιρούς.

Δριμεία επίθεση κατά της Εκκλησίας 

Όταν ήρθε η ώρα να αναφερθεί στην αντιπαράθεση με την Εκκλησία ο κ. Φίλης κυριολεκτικά ξεσάλωσε! Κατηγόρησε την ηγεσία της Εκκλησίας για αλλαγή στάσης όχι μόνο στα Θρησκευτικά αλλά γενικότερα και για αναζήτηση πολιτικού ρόλου!

Μένεα έπνευσε κατά του Αρχιεπισκόπου από τον οποίο όπως είπε «οργανώθηκε και εκτελέστηκε πολιτικό συμβόλαιο εις βάρος του με τη συνέντευξη στον ΣΚΑΙ»

Και ο οχετός δεν είχε τέλος! Τον κατηγόρησε για υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής, διαστροφή της χριστιανικής φιλανθρωπίας, πλήρη κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων.

Επιχείρησε μάλιστα να μεγιστοποιήσει το θέμα πέραν των στενών ορίων του προσωπικού του απωθημένου ισχυριζόμενος ούτε λίγο ουτε πολύ πως η στάση της Εκκλησίας αποτελεί απειλή για τη χώρα!

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τη στάση της Εκκλησίας ως «ασυμβίβαστους πολιτικούς ελιγμούς θα βυθίσουν την πατρίδα μας στην πιο βαθιά στην κρίση», και κάλεσε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να «αντισταθεί στην ιταμή επιθυμία της Εκκλησίας να απομακρυνθεί υπουργός»

Δεν σταμάτησε όμως εκεί… Επέμεινε με βαρείς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας την στάση της Εκκλησίας «ορισμό παραθεσμικής συμπεριφοράς στην οποία οι δημοκρατικοί πολίτες θα αντιταχθούν»

Ζήτησε εμμέσως διαχωρισμό του τομέα των Θρησκευμάτων από το υπουργείο και αμέσως επαναπροσδιορισμό των σχέσεσων κράτους- εκκλησίας στο πλαίσιο του διαχωρισμού

Τέλος κάλεσε την Εκκλησία «να απελευθερωθεί από τον σκοταδισμό, τον εθνοφυλετισμό και τον ζηλωτισμό»