Ο Βελεστίνου Δαμασκηνός απαντά για την παρουσία του σε τελετή του Τάγματος των Ναϊτών

Loading...


Απαντητική επιστολή στον πρωτ. Βασίλειο Βολουδάκη απέστειλε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός , εξηγώντας γιατί παρευρέθηκε σε τελετή Ναϊτών.

Παραθέτουμε τόσο την επιστολή του Πρωτ. Βασιλείου Βολουδάκη προς την παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»,  η οποία είχε θέσει προσωπικώς το ερώτημα αυτό προς τον Σεβασμιώτατο, καθώς και την εν λόγω επιστολή του Μητροπολίτου Βελεστίνου.

«Ι. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ
Ι. ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Αθήνα 1 Αυγούστου 2013

Προς την Πολιτική Παράταξη
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Χαρ. Τρικούπη 153
Αθήνα.

Μόλις σήμερα, επιστρέψας από την Κανονική Άδειά μου, μου παρεδόθη η αλληλογραφία του Ναού, στην οποία περιελαμβάνετο και επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού.

Όπως φαίνεται από την ημερομηνία συγγραφής της θα πρέπει να εστάλη στον Ναό μας εντός του Ιουλίου, αλλά η ενημέρωσή μου ως προς το περιεχόμενό της καθυστέρησε λόγω της απουσίας μου.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να την άναρτήσετε τώρα στην Ιστοσελίδα της Παρατάξεως, αποκαθιστώντες έτσι το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου, δεδομένου ότι η Παράταξή σας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δικαίως αναζητούσα την αλήθεια ως προς το εάν και κατά πόσον Ορθόδοξοι Ιεράρχαι έχουν προσχωρήσει στη Μασωνία είχε θέσει και προσωπικώς το ερώτημα αυτό προς τον Σεβασμ. Μητροπολίτην κ. Δαμασκηνόν.

Ευχόμενος καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο
Διατελώ μετά τιμής και ευχών
Πρωτοπρ. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης»

alt
alt