Ο Πολωνίας Σάββας για την Τεσσαρακοστή του Πάσχα

Loading...


Το μήνυμά του για την Τεσσαρακοστή, το Πάσχα αλλά και το νόημα της νηστείας έστειλε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτης Βαρσοβίας και Πάσης Πολωνίας κ. Σάββας.

Ο Μητρ. Βαρσοβίας καλέι τους πιστούς να ανοίξουν την καρδιά τους στον Κύριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σαρακοστή.

Και συνεχίζει λέγοντας:
Οι μέρες αυτές είναι μία περίοδος πνευματικής άνοιξης, πνευματικής αναγέννησης, έντονης προσευχής και πνευματικής ανάτασης.

Η νηστεία είναι έργο του Θεού. Είναι μια εικόνα της ζωής και των αρετών.

Ο Ιησούς Χριστός νήστευε, νήστευαν και οι Απόστολοι και οι πρόφήτες. Η Παναγία νήστευε και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας, άνδρες και γυναίκες. Κάθε πιστός πρέπει να νηστεύει. Η νηστεία καθαρίζει και θεραπεύει. Είναι μια προσπάθεια να αποφύγουμε τροφές, αλλά και περιττές λέξεις και επιθυμίες.

Ο σύγχρονος κόσμος δεν εκτιμά τη νηστεία και δεν το καταλαβαίνει. Οι άνθρωποι αναζητούν άλλους τρόπους για να βρουν την εσωτερική ειρήνη. Ο άνθρωπος προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα ζωής του έξω από τον Θεό, ξεχνώντας ότι ο Χριστός είναι η πηγή όλου του καλού.

Ο Ορθόδοξος πρέπει πάντα να προσπαθεί να καταλάβει ότι η μετάνοια έχει δοθεί από τη φύση. Συνδυάζει τη γη με τον ουρανό και είναι η σκάλα της ανόδου του ανθρώπου στους ουρανούς, καθαρίζει και εξομαλύνει όλη την αμαρτία.
Την αυγή της Σαρακοστής, η Ιερά Εκκλησία μας καλεί να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον για τις αμαρτίες μας.tilegrafima.gr