Ο μητροπολίτης Άνθιμος κατά του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή»!

Loading...


Στον ιστορικό παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας τέλεσε σήμερα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο κ. Άνθιμος από άμβωνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα την κοινωνία. Σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα αυτιά των χριστιανών πρέπει να είναι στον Χριστό και όχι σε εμάς τους απεσταλμένους του».

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης με καυστικό τρόπο αναφέρθηκε στην ταινία που ενόχλησε τον κόσμο του Ισλάμ, επισημαίνοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να καταστρέψουν όλο τον κόσμο για μια ταινία. Όχι, αυτή δεν είναι η θρησκεία που θέλω».
«Αυτή η θρησκεία στην Θράκη προσπαθεί να σπάσει την ενότητα και νομίζω ότι και το Βερολίνο συμμετέχει στη διάσπαση της Θράκης» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος. Το νέο τουρκικό σίριαλ ενός τηλεοπτικού σταθμού δεν ξέφυγε από την κριτική του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι: «Κανένας δεν πρέπει να βλέπει τον »Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή», γιατί με αυτά δείχνουμε ότι παραδοθήκαμε».

«Μείναμε άφραγκοι για να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταστρέφουμε την εθνότητά μας μόνοι μας» τόνισε.tilegrafima.gr