Νεοχωρίου Παύλος: Όποιος επιμένει στην αμαρτωλή ζωή, τον περιμένει η Κόλαση (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Μέσα σε κλίμα λαμπρό και πανηγυρικό τελέστηκε o Eσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Ιωάννου (Προδρόμου) στον Γέρακα.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

 Ο κ. Παύλος αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο του Προδρόμου Ιωάννου και στο κάλεσμά του για μετάνοια. «Αυτός που επιμένει να κάνει αμαρτωλή ζωή και δεν μετανοεί, τον περιμένει η Φοβερά Κρίση και η Κόλαση. 
Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο για να ζει με σύνεση. Και ο άνθρωπος οφείλει στη ζωή του να σηκώνει τα μάτια και τα χέρια στον Ουρανό και να ζητάει τη βοήθεια και το έλεος του Θεού, πράγμα που έχουμε ξεχάσει. Τα αίματα από την Τιμία Κεφαλή του Προδρόμου έχουν ποτίσει και ενδυναμώσει όλους μας. Εύχομαι να μας φωτίζει ο Ιωάννης ο Πρόδρομος,να ακούσουμε το κήρυγμά Του, να αφήσουμε την αμαρτωλή ζωή και να μετανοήσουμε ώστε να αποφύγουμε τη Μέλλουσα οργή και Κρίση».

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και δέηση στην κεντρική πλατεία. Ο κ. Παύλος ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτήν πανήγυρη, την Φιλαρμονική του Δήμου Γέρακα, τους Ιεροψάλτες και τον περιούσιο λαό που συμμετείχε σεμνά και κατανυκτικά στον Εσπερινό και την λιτάνευση.

1
1
1