Μητροπολίτης Προύσσης: »Άνοιγμα της Χάλκης ως βιβλιοθήκης»

Loading...


Ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, δήλωσε ότι η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το θρησκευτικό σχολείο που έχει παραμείνει κλειστό για 42 χρόνια από τις τούρκικες Αρχές, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βιβλιοθήκη για ερευνητικά συνέδρια ή μελέτες εάν η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν αποφασίσει να την ανοίξει ξανά ως εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Αφού η σεβαστή μας κυβέρνησή δεν έχει λάβει την απόφαση να ανοίξει εκ νέου και επίσημα το σχολείο μας ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποφασίσαμε να το πράξει με άλλο τρόπο», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

«Θα ανοίξουμε και πάλι τη Σχολή ως μοναστική αδελφότητα, ως τόπο συνάντησης, που θα είναι τόπος έρευνας στη βιβλιοθήκη, χώρος για συνέδρια και θα προάγει τη φιλοξενία και τη μελέτη», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ενωθούν μαζί μας, ό, τι θρησκεία, γλώσσα ή καταγωγή μπορεί να έχουν».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η ιερατική σχολή θα μπορούσε να ανοίξει, αλλά δεν έχουν προβεί σε τολμηρά βήματα για το θέμα.