• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: Πάντοτε καιρός αγώνα και εξέγερσης

Newsroom από Newsroom
16/06/2025 | 20:00
σε ΕΙΠΑΝ
123
SHARES
455
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ: Στην Μαρτυρική και Αγιοτόκο πόλη της Υπάτης ,στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Υπάτης και Μητρόπολης Νέων Πατρών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερούργησε την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Όλα τα γεγονότα της Θείας Οικονομίας, από την Σάρκωση του Χριστού μέχρι και την Αγία Πεντηκοστή, όλα ανεξαιρέτως τα γεγονότα αυτής της πορείας του Χριστού έφεραν ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα του ανθρώπου να γίνει άγιος. Και τι σημαίνει να γίνει άγιος; Δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας καλός άνθρωπος, δεν σημαίνει απλώς να γίνει ένας χρηστός πολίτης, δεν σημαίνει απλώς να είναι ένας ευυπόληπτος και αξιοπρεπής συνάνθρωπος μέσα στην κοινωνία των πολιτών αλλά άγιος σημαίνει να κατορθώσει από το κατ’ εικόνα να φτάσει στο καθ’ ομοίωση, να κατορθώσει δηλαδή να γίνει όμοιος με τον Θεό, να γίνει κατά χάριν Θεός, να μετάσχει δηλαδή της Θεότητος, να συμμετέχει και να μεταλαμβάνει της ζωής του Θεού και αυτά τα πρόσωπα των αγίων, όλων όμως των αγίων και των επωνύμων, των γνωστών σε μας, αλλά και των αφανών, των ανωνύμων, τα εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.

Φυσικά η ημέρα η 15η Ιουνίου είναι και η μέρα κατά την οποίαν εορτάζονται και συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο προφήτης Αμώς εκ της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και ο Όσιος Ιερώνυμος ο Πεντάγλωσσος ο Θεοφόρος και ο Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος που και τη ζωή αυτών των Αγίων αν παρατηρήσουμε, μπορούμε να ανιχνεύσουμε, να ιχνηλατήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, τις αγκυλώσεις του, τις παθογένειες του, τα προβλήματά του, τις αναπηρίες του, να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία τον κρατούν καθηλωμένο μέσα σε ένα κέλυφος ατομοκρατίας και φιλαυτίας και μπορούν να τον οδηγήσουν σε μία έξοδο κοινωνική και αγαπητική, σε μία αγιοπνευματική κοινωνικοποίηση όπου ο άνθρωπος συναντά τον Θεό και ο άνθρωπος συναντά τον συνάνθρωπο. Και το Θεό ο άνθρωπος και τον συνάνθρωπο τον συναντά μόνο στη ζωή της αγάπης, μόνο στη ζωή της θυσίας, στη ζωή της προσφοράς.

Δεν μπορείς να συναντήσεις τον συνάνθρωπο σου στη ζωή της ισχυρογνωμοσύνης ,του εγωισμού, της αυτοπεριχαράκωσης, στα συμφέροντά σου και στην ιδιοτέλεια σου. Τον συνάνθρωπο και τον Θεό θα τον συναντήσεις όταν βγεις έξω από τον εαυτό σου, όταν θέλεις να υπερβείς τα όποια συμφέροντά σου και όταν αποφασίσεις πραγματικά να ξεπεράσεις όλα αυτά τα οποία σε κρατούν κλεισμένο σε έναν μικρόκοσμο και σου ανοίγουν τη δυνατότητα να εισέλθεις σε έναν μεγαλόκοσμο.

Αυτά τα πρόσωπα εορτάζουμε σήμερα: όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, που αποφάσισαν στη ζωή τους ο καθένας από το δικό του μετερίζι, όποια και αν ήταν η κοινωνική τους προέλευση, όποια και αν ήταν η καταγωγή τους, όποια και αν ήταν η μόρφωση τους, όποιες και να ήταν οι συνθήκες της ζωής τους, αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα να πάψουν να ζουν για τον εαυτό τους, αλλά να ζουν για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Η εορτή των Αγίων Πάντων είναι ένας εκλεκτός και μοναδικός συνδυασμός σήμερα με τη μνήμη των ολοκαυτωθέντων Υπαταίων αδελφών ημών, αλλά και με την δυνατότητα μέσα από τη θυσία των μαρτυρικών αδελφών της Υπάτης να επικοινωνήσουμε καρδιακά και αδελφικά και με άλλες μαρτυρικές πόλεις και μαρτυρικές περιοχές και τόπους θυσίας, οι οποίες όλες μαζί έχουν διαγράψει μία λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας.

Άλλωστε οι σελίδες οι ένδοξες της ιστορίας δεν έχουν γραφεί με μελάνι πολυτελείας, ούτε με ακριβές πένες αγορασμένες ή δανεισμένες από την Εσπερία, άλλα έχουν γραφτεί με το αίμα της θυσίας. Η ιστορία η αληθινή και η ένδοξη γράφεται με το αίμα και με τον ιδρώτα και με τα δάκρυα ενός λαού που πορεύεται με ενότητα και με αξιοπρέπεια και με αγώνες και επαναστάσεις στο εθνικό του πεπρωμένο και στην εθνική του αποστολή.

Πάντοτε θα είναι καιρός αγώνα και εξέγερσης κι αυτό ζητούν και οι Υπαταίοι Μάρτυρες. Να μην κλείσουμε το στόμα μας, την καρδιά μας και την συνείδησή μας. Αυτό ζητούν οι Ομολογητές της Εκκλησίας οι Άγιοι Πάντες. Αυτό ζητούν όλοι αυτοί οι οποίοι εβασανίσθησαν, όπως ακούσαμε στο αποστολικό ανάγνωσμα, υπέφεραν, βρέθηκαν διωγμένοι από παντού.

Αυτό ζητούν όσοι εκούσια θυσιάστηκαν για την πίστη και για την πατρίδα, για αρχές και αξίες και ιδανικά. Αυτό ζητούν και από μας σήμερα και οφείλουμε και σήμερα που επαναλαμβάνονται γενοκτονίες, επαναλαμβάνονται εγκλήματα, τα βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε ότι δεν είδαμε, ότι δεν ξέρουμε, δεν ακούσαμε, βλέπουμε σε ζωντανή μετάδοση κομμένα κεφάλια, κομμένα πόδια, σκοτωμένα παιδιά.

Βλέπουμε στους δέκτες της τηλεοράσεως, δεν είναι ταινίες του Χόλυγουντ δυστυχώς, είναι πραγματικότητες που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, σε Βορρά, σε Δύση και Ανατολή, σε Νότο, παντού και για αυτό θα κριθούμε όλοι μας ανεξαιρέτως πώς σταθήκαμε απέναντι σε όλα αυτά, ποια στάση πήραμε, πόσα ανοίξαμε τα μάτια μας και κυρίως πόσο ανοίξαμε το φρόνημά μας, τη καρδιά μας, την ψυχή μας, τη φωνή μας.

Θα μας κρίνει η ιστορία και θα μας κρίνουν οι νεκροί γι’ αυτούς για τους οποίους κάνουμε γιορτές, εκδηλώσεις και πανηγύρια. Αν δεν τιμήσουμε έμπρακτα τη μνήμη τους, τότε θα έχουμε μεγαλύτερο κρίμα κάνοντας εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ομιλίες, συναντήσεις, συνέδρια, διάφορα άλλα γεγονότα. Ο καιρός το απαιτεί. Το αίμα των παιδιών του κόσμου το φωνάζει : Φτάνει πια ο πόλεμος, φτάνει πια η βία, φτάνουν πια τα συμφέροντα. Επιτέλους, η ειρήνη και η δικαιοσύνη μέσα στον κόσμο».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β’, ο οποίος άγει τα σεπτά του ονομαστήρια σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σήμερα όμως είναι μία ιδιαίτερη μέρα χαράς για την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος καθώς άγει τα ονομαστήριά του και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στον οποίο ευχήθηκα χθες εκ μέρους όλων σας και πραγματικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στους οποίους βρισκόμαστε ο Θεός μας ελέησε να έχουμε έναν Προκαθήμενο της αγάπης, της επιείκειας, της ισορροπίας, έναν Αρχιεπίσκοπο που δεν κάνει θόρυβο αλλά έχει πολύ δυνατή φωνή, έναν Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μπορεί να ομιλήσει πολύ δυνατά ακόμη και με τη σιωπή του και ξέρει να κρατάει το λαό μας ενωμένο με θυσία της δικής του εικόνας.

Διότι στη ζωή τότε έχει αξία να διακονείς αξίες και ιδανικά, όταν αυτή η διακονία έχει φθορά για σένα που διακονείς, όταν εκουσίως αναλαμβάνεις φθορά. Αν έχουμε παθογένειες και προβλήματα και στρεβλώσεις στον τόπο μας μεταξύ των άλλων, οφείλονται και σε αυτό το λεγόμενο επάρατο “πολιτικό κόστος”, σε έναν λαϊκισμό, ο οποίος διαπνέει όλα τα στρώματα της ζωής ακόμα και τους διανοούμενους ακόμα και τους ποιμένες, τους πάντες, να χαϊδεύουμε αυτιά για να μην στεναχωρήσουμε ή να μην θίξουμε κανέναν ή κανένα κακώς κεκτημένο, ούτε καν και αυτές τις αδυναμίες, τα πάθη και τα ανομήματα που διαπράττουμε και ως λαός.

Ευχόμεθα στο Θεό να τον έχει τον Μακαριώτατο για πολλά πολλά χρόνια ακόμα στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος υγιή, μακροημερεύοντα, ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας και να είναι όντως ο μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο σε χρόνους θητείας αλλά και σε χρόνους ζωής, να εορτάζουμε και την εκατοστή επέτειο της ζωής του και να είναι στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος και αυτό έχει σημασία να το ακούτε από το νεότερο στην ηλικία Επίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επί τη επετείω 81 ετών από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής (17 Ιουνίου 1944) και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τους παρισταμένους Βουλευτές, τους Δημάρχους, Λαμιέων, Δελφών, Διστόμου, Αράχωβας – Αντίκυρας, εκπρόσωπο του Δημάρχου Καστορίας, από εκπροσώπους της περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, των Θεσμών και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και στην Τελετή Αδελφοποίησης της Δ. Κ. Υπάτης, της Δ. Ε. Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και της Δ. Κ. Καστελλίων, της Δ. Ε. Γραβιάς του Δήμου Δελφών, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων, την Δημοτική Κοινότητα Υπάτης και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο newsletter του ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να λαμβάνεις κάθε μέρα τα σημαντικότερα θέματα στο email σου


Ετικέτες: ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ
Share49Tweet31ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Αντγος (ε.α) – Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ: Θλίβομαι και Θυμώνω!

Επόμενο άρθρο

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από Ύδρας και Λήμνου στη Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Η μνήμη πρέπει να γίνει πράξη, θεσμός, ανάχωμα»

από Newsroom
20/04/2026 | 19:00

Χριστός Ανέστη! Μητροπολίτης Δημητριάδος: Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι αρετή. Είναι συνενοχή. του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου...

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Μήπως ήμασταν στην Ανάσταση απλώς για το έθιμο;

από Newsroom
17/04/2026 | 19:30

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Σύντομο βιντεάκι ετοίμασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, για την Κυριακή του Θωμά. “Ο Θωμάς δεν...

O Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για τους νέους Μητροπολίτες Κυδωνίας και Λάμπης

από Newsroom
17/04/2026 | 14:30

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Στις πρόσφατες ενθρονίσεις Μητροπολιτών στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο fonien.gr,...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 139k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

από Γιώργος Θεοχάρης
3 Μαΐου, 2010

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - Του Γιώργου Θεοχάρη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Τα Κατουνάκια του Αγίου Όρους, στην περιοχή των ασκητών και σοφών γερόντων,...

Περισσότερα

20 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Τριχινάς

20 Απριλίου, 2026

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Λέγε την ευχή στην δουλειά σου

20 Απριλίου, 2026

Ιερέας «τα έψαλε» σε βουλευτή μέσα σε ναό της Λάρισας για τον νόμο των ομόφυλων και τους μισθούς

20 Απριλίου, 2026

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

21 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης

21 Απριλίου, 2026

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Μεσολόγγι: Η Παναγία «Άξιον Εστί» κατέρχεται – Η ιστορική υποδοχή στις 30 Απριλίου 

20 Απριλίου, 2026

Κόρινθος: Ενθρόνιση της Ηγουμένης Ιλαρίας στο Ησυχαστήριο «Τίμιος Σταυρός» παρουσία των τοπικών Αρχών 

19 Απριλίου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • 21 Απριλίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης
  • Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Μακαρίου, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας
  • Αρχιεπισκοπή Καναδά: Ενημέρωση μελών του Κοινοβουλίου του Οντάριο για το Οικ. Πατριαρχείο
  • Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην έναρξη του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας
  • Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 21 Απριλίου 2026 – Όσιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης
  • Σκηνικό Σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο: Η Άγκυρα σε Νευρική Κρίση για τον Άξονα Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist