Μητρ.Πατρών προς Γκιουλέκα: Να υψώσωμε τείχος έναντι των καταστροφέων της χώρας μας, είτε ημετέρων είτε ξένων

Loading...


«Αρκετά κτυπήθηκαν οι ρίζες μας, η πίστη μας, η Ελληνικότητά μας, η ταυτότητά μας, η αυτοσυνειδησία μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος σε επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα αναφέρει: 

Αγαπητέ μου κ. Υφυπουργέ,

Από τα βάθη της ψυχής μου επιθυμώ να σας συγχαρώ και να σας επαινέσω, για την παρέμβασή σας, κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και για την δήλωσή σας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.
Συνεχίστε να αγωνίζεσθε, ώστε αυτός ο Λαός να βρη την δύναμη να σταθή στα πόδια του. Αρκετά κτυπήθηκαν οι ρίζες μας, η πίστη μας, η Ελληνικότητά μας, η ταυτότητά μας, η αυτοσυνειδησία μας.

Υψώστε, όσοι αγαπάτε την πατρίδα μας, φωνή έναντι όλων εκείνων, οι οποίοι θέλουν μια Ελλάδα φάντασμα του εαυτού της και αγωνίζονται απεγνωσμένα  για να πετύχουν αυτό τον στόχο.
Απομονώστε τις θρασύτατες φωνές που εξέρχονται από ανθέλληνες, οι οποίοι ως προβατόσχημοι λύκοι επί τόσα έτη καταστρέφουν αυτό τον τόπο, αγωνιζόμενοι με μένος εναντίον της πίστεώς μας, της γλώσσας μας, της ιστορίας μας.

Το κακό δεν πάει άλλο. Ας ενώσωμε τις δυνάμεις μας, ώστε να σταματήση ο κατήφορος.
Είμαστε μαζί σας για ο,τι καλό για την πατρίδα μας και τα παιδιά μας.
Η Ορθοδοξία στήριξε την Ελλάδα πάντοτε. Αυτή την στηρίζει και σήμερα. Χωρίς αυτήν, η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήση και να ορθοποδήση. Είναι καιρός πλέον να υψώσωμε τείχος έναντι των καταστροφέων της χώρας μας, είτε ημετέρων είτε ξένων.

Με ευχές και βαθειά εκτίμηση,

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος