Μεσογαίας Νικόλαος: Περαιτέρω φορολόγηση των παγκαριών σημαίνει περαιτέρω φορολόγηση του λαού

Loading...


Συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαου στην εφημερίδα “ΕΣ ΛΑΥΡΙΟΝ”

«Η Εκκλησία γενικά και ειδικότερα μια Μητρόπολη δε λειτουργούν σαν μια τράπεζα που έχει απόθεμα χρημάτων ούτε σαν μια αποθήκη με περίσσευμα τροφίμων» ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφορικά με το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και συμπλήρωσε πως «Περιουσία και πλεονέκτημα της Εκκλησίας είναι η πλούσια διαδασκαλία περί αγάπης».
Αναφορικά με τα παγκάρια είπε: Εγώ, ενώ πολέμησα τα παγκάρια-διοτί πιστεύω σε φτωχή Εκκλησία- τώρα τα αγαπάω διότι αντιλαμβάνομαι πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθηθούν τόσοι άνθρωποι.Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ πως μια περαιτέρω φορολόγηση των παγκαριών σημαίνει περαιτέρω φορολόγηση του λαού.

Γενικά για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ανέφερε: «Η αληθινή Εκκλησία είναι: δέκα κάνεις, ένα φαίνεται, κι όχι προβάλλεις ό,τι κάνεις.»

Επισήμανε ακόμη πως βασικό θέμα που τον απασχολεί είναι η προσέγγιση των νέων ανθρώπων. Κι αυτό επειδή όπως δήλωσε «Δεν υπάρχει καλή επαφή της Εκκλησίας με το νέο κόσμο και σε αυτό έχει ευθύνη και η ίδια.»

Κατα τα λοιπά επισήμανε πως «Οι εκκλησιαστικοί φορείς θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ στην ενότητα του λαού και στην συνέχιση των προγραμμάτων για την ανάπτυξη, γιατί ο Επίσκοπος είνια ισόβιο πρόσωπο σε μια κοινωνία ενώ τα αιρετά πρόσωπα εναλλάσσονται. Για παράδειγμα η δική μας περιοχή δεν έχει νοσοκομείο. Θα ήταν πολυ΄ωραίο να βοηθήσουμε όλοι να φτιάξουμε ένα νοσοκομείο. Η Εκκλησία θα έπρεπε να δώσει τη φωνή της, την ιδεολογία της, την πίστη της στη ζωή.»tilegrafima.gr