Μαρωνείας Παντελεήμων: Ο κληρικός μεταμορφώνει τον κόσμο δια των Ιερών Μυστηρίων

Loading...


Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Άλλη μια χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων.

Συγκεκριμένα χθες προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καρυδιάς και χειροτόνησε έγγαμο Διάκονο τον κ.Ιωάννη Τερσή.
Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, και λαμβάνοντας αφορμή από την δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, επισήμανε στον νεοχειροτονούμενο ότι η ζωή του ως κληρικός θα πρέπει να είναι ταυτισμένη με την αγάπη του για το ΄Αγιο Θυσιαστήριο και απ᾽ εκεί θα λαμβάνει δύναμη για να μεταμορφώνει -διά των ιερών Μυστηρίων- τον κόσμο και θα τον φωτίζει με το φως της χάριτος του Θεού.᾽

Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος απο ενορίτες, προσκυνητές και συγγενείς του νεοχειροτονούμενου,οι οποίοι με συγκίνηση αναφώνησαν και ευχήθηκαν να είναι άξιος της αποστολής που αναλαμβάνει με την ευχή του Επισκόπου του.
Στις 15 Αύγούστου τρ.έ. ο π. Ιωάννης θα χειροτονηθεί πρσβύτερος για να καλύψει ένα από τα δεκάδες εφημεριακά κενά της Ι.Μητροπόλεως.

1Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «, όπου και τέλεσε μνημόσυνο επι του εκεί ευρισκομένου μνήματος του μακαριστού προκατόχου του κυρού Δαμασκηνού, επι τη συμπληρώσει εννέα μηνών απο την εις Κύριον εκδημία του.

Παρόντες ήταν πνευματικά του παιδιά, κληρικοί και λαικοί.