Μ. Μπόση: Η καινούργια μορφή τρομοκρατίας δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος

Loading...


«Το κεφάλαιο της παλαιάς μορφής τρομοκρατίας έχει κλείσει τελείως και η καινούργια μορφή τρομοκρατίας δεν έχει σχέση με εκείνη του παρελθόντος» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαίρη Μπόση, αναφορικά με την εξαφάνιση του καταδικασμένου σε ισόβια για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλου Ξηρού.
«Ο Ξηρός ανήκει σε μια παλαιότερη μορφή βίας, που είχε κάποιες ιδεολογικές αναφορές. Οι νέες οργανώσεις τώρα, αυτές που δρουν, είναι απαλλαγμένες από τις ιδεολογίες του παρελθόντος και έχουν πολλές και διαφορετικές τάσεις και απόψεις ή προσωπικές απόψεις.

Συχνά-πυκνά βλέπουμε μηδενισμό έως άκρατη χρήση βίας» σημειώνει η κ. Μπόση και προσθέτει: «Συχνά διαβάζω στα κείμενα της λεγόμενης «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ότι η έννοια Αριστερά ή άκρα αριστερά τους βρίσκει εχθρικά διακείμενους. Ο Ξηρός και το σύνολο της «17ης Νοέμβρη» είχαν τοποθετήσει τον εαυτό τους σε ένα ιδεολογικό χώρο της άκρας αριστεράς. Συνεπώς αυτές οι δύο πλευρές θα πρέπει να βρουν ένα κοινό λόγο. Βέβαια μπορούν να συμφωνήσουν στο αποτέλεσμα του λόγου που είναι η βία».