Λαρίσης Ιγνάτιος: Να γίνουμε παιδιά του Θεού

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, εν μέσω πλήθους πιστών, αλλά και προσκυνητών από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σαλαμίνα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: ‘’Η Βασιλεία του Θεού είναι η αιώνιος ζωή. Είναι η δυνατότητα να γνωρίσουμε οι άνθρωποι δια του Υιού τον Πατέρα. Να γίνουμε παιδιά του Θεού, λαμβάνοντας το χάρισμα της υιοθεσίας. Να κοινωνούμε την παρουσία του Χριστού και να ζούμε την χαρά της συνάντησης με τον πλησίον μας στα πρόσωπα των Αγίων. 
Ο καθένας μας καλείται να ζήσει την Βασιλεία  από τον παρόντα κόσμο και χρόνο. Να την καταστήσει οικεία του. Να ανοίξει την ύπαρξή του σ’ Αυτήν και να νικήσει τα εμπόδια που κλείνουν το δρόμο, που δεν είναι άλλα από την απουσία της αγάπης, την αμαρτία και την αδικία…’’
Κατέληξε λέγοντας ότι ‘’ το ήθος της ετοιμασμένης Βασιλείας αποτελεί για όλους μας μία συνεχή υπενθύμιση τι ζητά ο Χριστός από εμάς, για να νικήσουμε τον θάνατο. Μέσα από την έμπρακτη αγάπη, την καλοσύνη και την κατά Θεόν δικαιοσύνη καλούμαστε να αντέξουμε στην κρίση, στο κλείσιμο των ανθρώπων στον εαυτό τους, αλλά και στην απουσία αναζήτησης του Χριστού. Για να μπορέσουμε να ακούσουμε την φωνή Του να λέει προς εμάς: «Δεύτε οι ευλογημένοι του Πατρός μου, κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν» .

1