Λάρισα: Το Αγιον Ορος στο «μικροσκόπιο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Το Άγιο Όρος, Προορισμός και Προσκύνημα» θα είναι το θέμα των εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένες στο Άγιο Όρος και οι οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 25 Μαΐου (7:30-10 μ.μ) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28), με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Βιβλιοπωλείου Άνεμος και των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφιών από το Άγιο Όρος των Μάριου Ξηρομερίτη και Θεόδωρου Ξηρομερίτη και έκθεση βιβλίων για το Άγιο Όρος από το Βιβλιοπωλείο Άνεμος. Στα εγκαίνια της έκθεσης εντύπωση προκάλεσε ο μικρός Θόδωρος (μαθητής Ε΄Δημοτικού) ο οποίος εξιστόρησε εμπειρίες από την επίσκεψη του στη μονή Ξενοφώντος.

Διαβάστε εδώ:  Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη 24 Μαίου στις 7:30 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Βιώματα στο Άγιο Όρος»: Τρεις διακεκριμένοι επαγγελματίες της πόλης μας, ο Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλής Γερογιώκας, ο Ιατρός Μάριος Ξηρομερίτης και ο Μαθηματικός και Μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης συνομιλούν με το κοινό για την εμπειρία τους από τις επισκέψεις τους στον Άθω. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Ε» Γιώργος Ρούστας.