Λαός Ορθόδοξος

Loading...


Υπάρχουν αξίες, που είναι διαχρονικές. Για τον τόπο μας, που λέγεται Ελλάδα, το τρίπτυχο «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια», είναι διαχρονικό.

Του αρχ/του Δανιήλ Αεράκη

· Μπορεί βέβαια να το καπηλεύωνται πολλοί κατά καιρούς, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει, ότι χάνει τη σημασία του.

· Μπορεί να κάνουν μερικοί τυπικά το σταυρό τους και να μην έχη η ζωή τους σχέσι με το Σταυρό του Χριστού, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε το σημείο του Σταυρού, ως δόγμα και ομολογία της χριστιανικής μας κλήσεως και ιδιότητας.

· Μπορεί να είναι μερικοί πατριδοκάπηλοι, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει, ότι θα λησμονήσουμε την ιστορία της Πατρίδας μας ή θα θεωρούμε αναχρονιστικό το να ονομαζώμαστε Ελλάδα.

· Μπορεί πολλοί να χλευάζουν την ηθική ζωή και την τιμιότητα της ωραίας οικογένειας, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι η οικογένεια το κύτταρο της κοινωνίας και ειδικώτερα, ότι η χριστιανική οικογένεια δεν είναι ο προθάλαμος της Εκκλησίας και ο αιμοδότης του Έθνους.

· Να γιατί προκάλεσαν αγανάκτησι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νικ. Βούτση, με τις οποίες θέλησε να ξερριζώση ο,τι ελληνικό και ορθόδοξο από τον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική, ούτε η Ελλάδα η μεταμνημονιακή (!), να είναι Ελλάδα με όραμα το “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”… Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού, αλλά η Ελλάδα δεν είναι Ορθόδοξος λαός (!). Είμαστε σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας»!

· Κάποιους άλλους «ταλιμπάν» έπρεπε να καταδικάση η Βουλή. Αυτούς, που αποτελούν την τρομοκρατική οργάνωσι «Ρουβίκωνας» και μπήκαν και ασχημόνησαν και μέσα στη Βουλή!

· Όσο για το τι είναι η Ελλάδα, δεν θα ρωτάμε εσάς, κ. Βούτση, αλλ᾽ αυτούς που έστησαν και ανέστησαν αυτό το κράτος. Θα ρωτήσουμε τους μάρτυρες και τους ήρωες του Έθνους.

· Ναί, η Ελλάδα είναι η Οικογένεια. Και αν, όπως πάτε, διαλύσετε το θεσμό της οικογένειας, μετά από λίγα χρόνια δεν θα υπάρχη Ελλάδα.

· Ναί, η Ελλάδα είναι και η Θρησκεία και πιο συγκεκριμένα η Εκκλησία. Σώμα χωρίς καρδιά θα είναι η Ελλάδα χωρίς την Εκκλησία. Δεν είναι αθειστικό κράτος η Ελλάδα. Μπορεί κάποιοι να καπηλεύτηκαν το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», αλλ’ αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήση χωρίς το Χριστό και την Εκκλησία.

· Ναί, η Ελλάδα είναι μια Πατρίδα. Ανήκει στην κοινωνία των εθνών, αλλά με τη δική της εθνική ταυτότητα.

Οι ιδέες σας, κ. Βούτση, επιχειρήθηκε κάποτε να επιβληθούν στον τόπο μας και με αιματηρή βία. Αλλά δεν υποτάχθηκε στον άθεο κομμουνισμό. Ελπίζουμε, ότι θα ανακάμψουμε ως Έλληνες, για να είμαστε άξιοι απόγονοι των Ορθοδόξων Ελλήνων προγόνων μας.tilegrafima.gr