Λαγκαδά Ιωάννης: Η Υπέρμαχος Στρατηγός να φρουρεί από παντός κινδύνου ορατού και αοράτου (φωτο)

Loading...


Τελετή παραδόσεως – παραλαβής Διοίκησεως της 34ης Ταξιαρχίας

Την Πέμπτην, 28 Μαρτίου 2013, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 34ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας κ. Κλειτσιώτη Δήμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ευλόγησε την τελετή παραδόσεως – παραλαβής της νέας Διοικήσεως.
Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης αναφερόμενος τόσο προς τον πρώην όσο και προς τον νυν Διοικητή,  ευχήθηκε υγεία και δύναμη και ιερές και άγιες εμπνεύσεις, ώστε να συνεχίζουν το δύσκολο και πολυεύθυνο  έργο που τους έχει εμπιστευτεί η πατρίδα μας, διότι πραγματικά οι συνθήκες που περνάει ο τόπος είναι δύσκολες. Έτσι λοιπόν, ο ρόλος τους είναι σταθεροποιητικός και ταυτοχρόνως  ενισχυτικός για το φρόνημα του λαού μας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον απερχόμενο διοικητή δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα και στο νέο διοικητή κάθε κουράγιο, ώστε να συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, οι οποίοι με επιτυχία διεξήγαγαν το έργο αυτό της διοικήσεως εις την Ταξιαρχίαν. Τόνισε πως από την πλευρά της η Εκκλησία, πέραν των ευχών και των προσευχών του Επισκόπου και των πατέρων που είναι στην διάθεση τους, θα είναι πάντοτε συμπαραστάτης προς οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει εδώ εις το στρατόπεδο αλλά και προσωπική.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και ιδιαιτέρως τις Παρασκευές αυτών των ημερών, οπού ψάλλεται το Τῃ Υπερμάχω. Έχοντας την αναφορά μας στην Υπέρμαχο Στρατηγό τους ευχήθηκε η Υπέρμαχος Στρατηγός να σκέπει, να φρουρεί και να τους διαφυλάττει από παντός κινδύνου ορατού και αοράτου.

1
1
1