Ξυδάκης υπέρ Παυλόπουλου για Γενοκτονία Ποντίων και Παναγία Σουμελά

Loading...


TI ΔΗΛΩΣΕ Ο 

Το τουρκικό «όχι» για την Πατριαρχική Λειτουργία στην τον Δεκαπενταύγουστο, σε συνδυασμό με την ανάγνωση του Κορανίου στην αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης έναντι των Κούρδων, αποτελούν σημάδια αλλαγής (προς το χειρότερο) της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν έναντι των μειονοτήτων στην Τουρκία. 

Αυτό τουλάχιστον «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και κληθείς να σχολιάσει την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων και την Παναγία Σουμελά, ο Νίκος Ξυδάκης παρέμεινε στη… γραμμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η Τουρκία, παγίως και διαρκώς, αρνείται και, μάλιστα, εξοργίζεται και δημιουργεί διπλωματικές εντάσεις οσάκις τίθεται θέμα, είτε Γενοκτονίας των Αρμενίων, είτε των Ποντίων», τόνισε, και υπογράμμισε ότι ορθώς επισημαίνονται αυτά τα θέματα που έχουν καταγραφεί ιστορικά.

Ξυδάκης: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να απαντήσει στην παράδοξη, εκ πρώτης όψεως, αλλά εξηγήσιμη απαγόρευση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο Ερντογάν για τον εξισλαμισμό του πολιτεύματος, «το οποίο είναι ανησυχητικό, γιατί παραβιάζει και θρησκευτικές ελευθερίες και τις σχέσεις καλής γειτονίας».