Ξάνθης Παντελεήμων: Τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με ψηλά το κεφάλι

Loading...


Ο λαός της Κομοτηνής, με πρωταγωνιστές τα νέα παιδιά, πανηγυρίζουν την επέτειο των 93 ετών από την απελευθέρωση της πόλης και της Θράκης.

Επικεφαλής των λατρευτικών και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων ο επιχώριος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ο οποίος έχει προσκαλέσει στους φετινούς εορτασμούς τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό και Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. 

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός όπου αίσθηση προκάλεσε το κήρυγμα του μητροπολίτη Ξάνθης. Ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε εκείνους που παραχαράσσουν την ιστορία λέγοντας χαρακτηριστικά: «οι παραχαράκτες της ιστορίας μας έφθασαν στο σημείο να λένε ότι οι Έλληνες έφυγαν από τη Σμύρνη όχι επειδή ήταν σε εξέλιξη ο διωγμός τους και η σφαγή τους, αλλά για να πάνε… κρουαζιέρα στο Αιγαίο και ακόμη πως οι Σουλιώτισσες συνωστίσθηκαν και έπεσαν από το Ζάλογγο…». Ακόμη ο σεβασμιώτατος συγκινημένος σε κάποιο άλλο σημείο τόνισε: «Τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με ψηλά το κεφάλι που είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι».