Ξαναχτύπησε η Ρεπούση: Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι προαιρετικό

Loading...


Η απαλλαγή απο τα θρησκευτικά είναι νομοθετημένη στην Ελλάδα,τελευταία υπάρχουν εμπόδια ως προς την τήρηση του νόμου αυτού, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση στο ραδιίοφωνο του Alpha 9.89. Αναφερόμενη στην Ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Παιδείας για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά η Μαρία Ρεπούση είπε μεταξύ άλλων: «H απαλλαγή από τα Θρησκευτικά είναι νομοθετημένη στην Ελλάδα, δηλαδή εφόσον οι γονείς θελήσουν να απαλλαγεί το παιδί τους από το μάθημα των Θρησκευτικών (έχουν αυτή τη δυνατότητα).  Τελευταία υπάρχουν εμπόδια στην τήρηση αυτού του νόμου.
Υπάρχουν γονείς που έχουν καταγγείλει ότι έχουν ζητήσει την εξαίρεση του παιδιού τους από το μάθημα των Θρησκευτικών, γιατί είναι προαιρετικό το μάθημα. Δεν μπορεί υποχρεωτικά ένα παιδί να κάνει αυτό το μάθημα γιατί είναι κατηχητικού περισσότερο χαρακτήρα, δεν είναι ένα μάθημα ενημέρωσης. Είναι ένα μάθημα εισαγωγής σε μια συγκεκριμένη θρησκεία και στην κατήχησή της. Αυτό πρέπει να είναι προαιρετικό, δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικό σε ένα σύγχρονο σχολείο. Δεν είναι πουθενά υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό. Υπάρχουν όμως γονείς που τελευταία δηλώνουν ότι αυτό το δικαίωμά τους που είναι κατοχυρωμένο από το νόμο εμποδίζεται. Η Ερώτησή μας λοιπόν έχει ακριβώς αυτό το στόχο: να δούμε γιατί εμποδίζεται η εφαρμογή του νόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός για να τηρείται ο νόμος».
Η βουλευτής μάλιστα πρόσθεσε: «Έχουμε κάποιους νόμους και κάποιες εγκυκλίους που διασφαλίζουν το δικαίωμα των παιδιών τα οποία δεν θέλουν και οι γονείς τους συμφωνούν να παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα. Ο νόμος αυτός σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρείται. Ερωτούμε λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική του ηγεσία γιατί δεν τηρείται το συγκεκριμένο και τι έχουν υπόψη τους να κάνουν για να τηρηθεί».